esmaspäev, 23. juuni 2008

Definitely, Maybe

Kuigi Definitely, Maybe (2008) kohta on palju kiidusõnu öeldud ja imdb hinne ka hetkel 7.5, olin ikka enne vaatamist skeptiline. Eks nüüd on lugeja samas olukorras, et ei usu minu järgnevat kiidulaulu. Kui oled juba käega löömas romantilistele komöödiatele, siis võiksid enne Definitely, Maybe üle tšekata. Oksendamiseni nähtud filme stiilis poiss leiab tüdruku, kaotab tüdruku ja lõpuks saab tüdruku valem on siin pahupidi pööratud ja mõjus väga värskendavalt.

Will (Ryan Reynolds) on lahutusprotsessis vaevlev isa, kelle tütar (Abigail Breslin) hakkab ükspäev pärima oma ema kohta. Sama päev räägiti neile koolis seksist, mis oli Abigail suust kuulduna meeldivalt humoorikas. Isa hakkabki siis rääkima lugu, kuidas ta emaga kohtus. Eriliseks teeb see, et tal oli neid kandidaate suisa 3 ning tütar peab siis loo arenedes mõistatama, kes neist tema ema olla võiks.

Naisi mängivad Elizabeth Banks (blond), Rachel Weisz (brünett) ja Isla Fisher (punapea). Elizabeth Banks on poisi loo alguses kallim, kellega tal on plaan abielluda. Rachel Weisz oli tema kallima kunagine toakaaslane, kellega nad koos... eksperimenteerisid. Üks liin filmis oli poliitika, mis oli ka huvitavalt tehtud. Nimelt saab Will noore ja hakkajana tööd Bill Clinton'i kandidatuuri agentuuris, kus ta kohtub Isla Fisher'i tegelasega.

Abigail Breslin mängib juba way liiga paljudes filmides: No Reservations, Nim's Island jne. Sama ka Ryan Reynolds, keda just mõni aeg tagasi nägin peaosas The Nines ning järge on ootamas Chaos Theory. Reynolds jääb igaveseks üheks kutiks seriaalist "Two Guys, a Girl and a Pizza Place". Filmides ta millegi erilisega ei hiilga. Rachel Weisz ja Isla Fisher vastu pole mul midagi, vastupidi. Fisher'i tegelane oli eriti lahe ühel lihtsal põhjusel: ta kuulas Nirvanat ja imestas, kui Will sellest kuulnud polnud. Filmis kasutati veel häid lugusid: Massive Attack - Safe From Harm, The Flaming Lips - Yoshimi Battles the Pink Robots.

Film on huvitav, sest lõpuni pole kindel, kelle ta siis lõpuks valib. Ja tütrele jutustamine tegi ka jälgimise huvitavaks. Ilma spoilerdamata, et ise oleksin sama valiku teinud. Märkusena, et üks mittevalituks osutunud naine nagu unustati ja ei tea, mis temast sai, aga see selleks. Tüdruksõbraga koos soovitaksin just vaadata Definitely, Maybe või siis The Notebook või Waitress. Hea.
7/10

blond, brünett või punapea...

7 kommentaari:

  1. Mina polnud vaatama hakates skeptiline :P Ja mina hoidsin kah kohe algusest peale samale tüdrukule pöialt. Hea lõpp jaaniööle oli see film igatahes. Tore, et sellest juttu tegid - muidu oleks see minust täitsa mööda läinud...

    VastaKustuta
  2. Sa vaatasid minu soovituse peale kohe ära? :o (see on see imestunud näoga smaili) See käis kähku... respect! :D Kas on vaja veel tõestada, et hea film on. :P

    VastaKustuta
  3. Vaatasin ka mingit romantilist komöödiat selle kutiga kes postril, Chaos theory või midagi sarnast. 20 minti lausa vaatasin, siis aitas...

    VastaKustuta
  4. Endal on see Chaos Theory järge ootamas. Kaasa teeb Emily Mortimer, et ehk polegi nii hull.

    VastaKustuta
  5. Sinu soovituse peale jah... =) Mõtlesin just, et võiks midagi vaadata ja rss tõi siit sinu blogist just selle filmi jutu samal ajal :) Nii saigi otsustatud, kuna sa juba nii hästi rääkisid sellest ja kuna Isla Fischeri nägemine kah liiga ei tee :)

    VastaKustuta
  6. MIna hoian igatahes silma peal ;)

    VastaKustuta