neljapäev, 12. juuni 2008

Kung Fu Panda

Lõpuks ometi! Lõpuks ometi tegi DreamWorks ühe väga tasemel animatsiooni pärast Shreki kesiste järgede, Madagascar'i, Bee Movie jt. Vähe sellest, et Kung Fu Panda (2008) on DreamWorksi parim töö, on see üldse siiani üks parim film aastast 2008. Samamoodi kiidavad kriitikud nagu Phillips ja Roeper, rääkimata Spill.com tüüpidest.

Lauri & Timo ütlesid Filmimölas väga õigesti, et see on üks vähestest kordadest, kui peategelane ise on filmi naljakaim tegelane. Shrekil oli Eesel, Madagascaris pingviinid jne. Jack Black'i loetud Panda nimega Po saab vaat, et kõige armastatumaks tegelaseks animatsioonides. Scrat, vaata ette!

Film on hoogne, äärmiselt naljakas ja kung fu madinad on ülilahedad. Nad on end tõesti mitmesajakordselt ületanud. Madinate ülesvõtmisel oleks nagu kasutatud oma ala parimaid asjatundjaid ja vaadates tõesti tundub, et nad kaklevad. Oskuslikult on kasutatud aegluubis kaameratööd ja muid selliseid ahhetama panevaid nippe, mida on muidugi varem kasutatud, aga animatsioonides mitte kunagi nii hästi. Tänapäeva lapsed peaksid olema ülitänulikud, et neile nii vahva animatsioon on tehtud, kuid nagu ikka sobib see tervele perele.

Po on suur Kung Fu fänn, kes töötab oma isaga nuudlirestoranis. Juhuse tahtel (mis tegelikult pole juhus) valitakse just tema Dragon Warrior'ks, kes peaks Valley of Peace kurja Tai Lung tegelase eest kaitsma. Meister Shifu peab hakkam Po'd selleks katsumuseks õpetama. Alguses ei usu keegi temasse, kõige vähem tema ise.

Vaatasin loomulikult ingliskeelset versiooni. Pärast filmi oleksin vabalt veel eestikeelse versiooni otsa pannud, kuid liiga palju head pole ka hea. Ei taha uskuda, et Tarmo Männard pooltki nii hästi mängib kui Jack Black. No offence. Mitmeid kordi kinos eestikeelset treilerit nähes oli ikka selgelt nõrgem.


Mõtlesin välja Kung Fu Panda Drinking Game. Kui kunagi see lustilugu DVD'le tuleb, siis varuge seltskonnaga kõvasti keelekastet ja jooge iga kord, kui:
- Po ronib trepist üles või kukub neist alla;
- Po midagi sööb (mugib);
- öeldakse Dragon Warrior;
- käib madin (muidugi).
Kes end pärast 30 minutit laua alla pole joonud, on võitnud.

Kung Fu Panda on tõsine konkurent Pixari parimatele animatsioonidele. Pixari nime ei maini praegu siin ilmaasjata. Kui läheb õnneks, siis näen juba täna tegelast nimega WALL-E.
9/10

7 kommentaari:

  1. Hong Kongis teevad nad sama ilma arvutigraafikata.

    VastaKustuta
  2. Selge see, aga mitte nii naljakalt.

    VastaKustuta
  3. Minuarust on HK kung fu filmidega alati kindlustatud ka huumor. Olgu siis film kui tõsine tahes...

    Seda Kungfukaru ma aga arvatavasti ei vaata, sest mulle sellised asjad eriti ei sümpatiseeri. Loodan, et naine ka haisu ninna ei saa ja seda vaatama ei sunni...

    VastaKustuta
  4. andke ikka võimalus, filmis on sädet.

    VastaKustuta
  5. Haa, mina tahan küll kangesti näha. xD

    VastaKustuta
  6. Küll aga selline küsimus, et kust sa neid filme kõiki nii kiirelt näed. :P

    VastaKustuta
  7. Kinos :) Suvel aega ka palju, hetkel vähemalt.

    VastaKustuta