esmaspäev, 30. juuni 2008

El Mariachi

Robert Rodriguez'e debüütfilmi El Mariachi (1992) saab pidada pelgalt katsetuseks mitte enamaks. Nagu ikka tegi RR filmis kõik ise v.a. näitlemine. Suurem osa sellest astronoomiliselt väikesest eelarvest ($7000) läks kaamera alla. Teine osa läks kõikidele nendele baaris tellitud pudelitele - nali, kuid tõesti, mis teema nendega oli.

Aus muusik satub võõrasse linna ja teda aetakse segamini mõrvariga. Muusik leiab varjupaiga ühe naise baaris. Mina kutsusin neid Banderas'e ja Hayek'i eelkäijateks. Debüüt ja vähene raha paistis igast nurgast vastu. Natukene oli näha RR tuntuid kiireid kaameratrikke, kuid väga algelisel moel. Action'st ei maksa rääkida. Huumor polnud ka veel see õige. Baaris mängiv süntesaatori proff oli aga tase.

Ma hakkasin miskipärast võrdlema hiljuti nähtud Ohtlik Avastus debüütfilmiga just tehnilise poole pealt. Nüüd on loota, et meie poisid järgmiseks midagi Desperado stiilis teevad. :) Peaksin Quentin Tarantino päris esimese katsetuse My Best Friend's Birthday (1987) ka ära vaatama, et välja selgitada kumb neist alguses kõvem tegija oli.
5/10

Tuttav vaatepilt...Salma Hayek'i eelkäija
Antonio Banderas'e eelkäija

5 kommentaari:

  1. Ma jään siiski selle juurde, et nad lihtsalt ei saanud neid esimese filmi näitlejaid tagasi ja siis pidid Banderasega leppima.


    Action oli jah filmis tase. No raisk küll, see koht, kus kahest autoaknast tulistati ja siis Mariachi nende vahelt läbi jooksis nõnda, et nad teineteist maha lasid. See oli juba täiesti omaette märulitase :D

    VastaKustuta
  2. See koht oli üle võlli! :D

    Erinevalt Desperadost ja Once Upon a Time in Mexico ei viitsiks El Mariachit teist korda vaadata, aga just selliste kohtade üle võiks joogise seltskonnaga küll arutada. :D

    Hea lühike oli ka: 1h 18min.

    VastaKustuta
  3. Carlos Gallardo (ehk El Mariachi) mängis ju Desperado-filmis. Ta oli üks kahest sõbralikust profist, kes lõpuks appi kutsuti..,

    VastaKustuta
  4. Ei vaidle. Igavik on möödunud, kui Desperadot nägin.

    VastaKustuta
  5. Oli küll jah. Need sõbrad seal Desperados olid muidugi väga väärt mehed. Tulid kohale, lasti maha ja siis Antonio tegi üksi asja ära.

    Head sõbrad igal juhul.Tulid hästi kohe kohale surema ja Antoniol endal oli neist suht pohhui.

    VastaKustuta