laupäev, 21. juuni 2008

Vantage Point

Ajan millegipärast Vantage Point (2008) pealkirja kogu aeg segamini Vanishing Point (1971) omaga. Mõtlen ühest, kuid räägin/kirjutan teisest. Viimane ootab kannatlikult vaatamist. Kasutan siis eestikeelset tõlget Vaatenurk, siis ei tohiks segadusse ajada. Olingi juba unustanud, et see põnevik 8 vaatenurka kasutab.

Nagu ühele Hollywoodi põnevikule kohane tehakse USA presidendile (William Hurt) mõrvakatse. Shooter anyone? Presidenti tõepoolest lastakse ja tema südikas ihukaitsja (Dennis Quaid) hakkab tõde päevavalgele tooma. Selleks kasutab ta Sigourney Weaver'i mängitud telekanali juhti ja Forest Whitaker'i mängitud turisti, kellel on kaamera jne. Iga kord, kui lugu otsast peale alustatakse, näeme seda kellegi teise silme läbi ning lõpus saavad kõik liinid kokku.

Pean tunnistama, et oli põnev ja üldse mitte paha. Enne vaatamist igatahes arvasin, et jätab rohkem ükskõikseks. Rohkem on keskendatud erinevate vaatenurkade stiilis loojutustamisele ja sisu või see point on jäänud teisejärguliseks. Et lõppu ei saaks pidada just kuigi rahuldavaks. Aga saan aru, mida on püütud teha ja see on neil normaalselt õnnestunud. Seriaali 24 üks hooaeg on surutud 90 minuti sisse.
6/10

10 kommentaari:

  1. Täiesti vaadatav asi jah...

    by the way.. nice header picture!

    VastaKustuta
  2. Endale ka meeldib :) Ise ei teinud tho...

    VastaKustuta
  3. Viimase aja headereid vaadates pole kahtlustki, mis su kõige oodatuim suvefilm on :).
    See peab lihtsalt ülikõva film olema! Kuu aega veel oodata.

    VastaKustuta
  4. what suvefilm on vantage point?!?!

    VastaKustuta
  5. gg, jutt käib The Dark Knight'st^^

    VastaKustuta
  6. See Vanishing Point ja Vantage Point on endalgi sassi läinud. Kord tahtsime vennaga Vanishing Pointi vaadata (tundis suurt huvi, kui ütlesin, et Audioslave video on sealt filmist pärit) ja käskisin tal filmi tööle panna. Teda ootas suur imestus ja ütles, et sellist Audioslave videot pole tema küll näinud. Pärast sai ikka õige film lõpuni vaadatud ja väga chill moovie on.

    VastaKustuta
  7. Just, ma isegi kirjutasin siinAudioslave video ja Vanishing Point sarnasusest.

    VastaKustuta
  8. Hmmm, panid kergelt mööda selle 24-ga? Seal on üks hooaeg 24 tundi, mitte 90 minutit. Nii on see alati olnud (This the 24 fan speaking)

    VastaKustuta
  9. Forza, aga seda ma ju mõtlesingi: 24 tundi (üks 24 hooaeg) on surutud 90 minuti (Vantage Point pikkus) sisse.
    Olin ka 24 fänn, esimest hooaega vaatasin.

    VastaKustuta