laupäev, 21. juuni 2008

The Machine Girl

Jaapani veresaunaga The Machine Girl (2008) oli veidi jebimist. Esmalt sain ingliskeelse dublaažiga versiooni, mis loomulikult ei kõlvanud kuskile. Tahtsin ikka originaali näha. Pealkiri ja poster ütleb juba kõik ära, mis vaja teada. Meil on tüdruk, kelle vasaku käe asemel on kuulipilduja. Ta hakkab oma venna surma eest kätte maksma ja filmivaataja rõõmuks näeb üle mõistuse ohtrat verd purskamas, poolekssaetud kehaosi ja kõike head paremat vägivalla vallast (riim).

Lugesin teiste filmiblogijate kokkuvõtteid ja pean mõnedega nõustuma, et ka mulle jäi nagu millestki puudu. Kas oli põhjus selles, et tõesti ülemäära verd näidates kadus pikapeale värskus ära. Piinamised nagu naelte pähe löömine ja eriti tüdruku käe eemaldamine mõjusid õigel määral õõvastavalt. Muud veristamised olid ikka naljaga pooleks. Panin tähele, et kaklusstseenid nägid kõik võltsid välja. Üks-ühele vastuseisudes oldi arusaadavalt ettevaatlikud. Selle aga kompenseerisid kasutatud vidinad, mis nägid lahedad välja nagu näiteks lendavad ninja tähed või teravad rinnahoidjad. Ideedel ja verel oli lastud ikka kenasti voolata. Jaapanlaste puhul vähemaga ei saakski leppida.

Pole just kõige suuremas vaimustuses Machine Girl'st, aga vaatamist kindlasti ei kahetse.
7/10

Loe ka:
http://13-street.blogspot.com/2008/05/machine-girl.html
http://trash-can-dance.blogspot.com/2008/05/machine-girl.html
http://fletchujafilmid.blogspot.com/2008/05/kataude-mashin-gru.html
http://paranoiadisco.blogspot.com/2008/06/kataude-mashin-gru-machine-girl-2008.html

2 kommentaari:

  1. Vaatasin ka eile selle filmi ära. Mõned kohad ajasid täitsa naerma, aga film kui tervik ei läinud üldse peale. Film oli kui ülikkooli lõpuprojekt.

    VastaKustuta
  2. Hei, uus filmiblogija! Ja igati laheda eesmärgiga: ...alates 16 juuni kuni 31 august ei vaata ühtegi USA (Hollywood) filmitoodangut.

    Edu! Hakkan huviga lugema. Läks ka paremale linkide hulka.

    VastaKustuta