reede, 20. juuni 2008

Night Watch

Nagu Wanted ülevaates sai mainitud, siis tekkis suur huvi Timur Bekmambetovi venekeelse filmi Nochnoy dozor (2004) vastu, mis purustas Venemaal kassarekordeid. See omalaadne vampiirilugu headuse ja kurjuse vahel on osa triloogiast. Nüüd tahaks teist osa Day Watch (2006) ka näha. Hetkel hakkab Timur tegema kolmandat osa Twilight Watch (2009), mis tuleb ingliskeelne, sest Fox pani sellele kullatükile õla alla. Kõik need põhinevad romaanidel. Tulemas on kõva triloogia, mis ei jää oma originaalsusest ja mõjust maha Lord of the Rings või Matrix'st. Filmi on kiitnud ei keegi muu kui Quentin Tarantino: "Night Watch is an epic of extraordinary power."

Film on tõesti eepiliste mõõtmetega eriti algus, kuid naljakal kombel ei saa alguses muhvigi aru mis toimub. Iga stseen tekitab rohkem küsimusi kui vastuseid. Aga üks on kindel, et silmi ei saa ekraanilt ära, sest see näeb välja fucking awesome! Üritan paari lausega seletada, mida suutsin sisust tabada. Juba ammustest aegadest on eksisteerinud kaks erinevat rassi: heledad ja tumedad. Need on eriliste võimetega inimesed ehk teised. Peategelane Anton on üks heledatest, kes liitus Öise Patrulliga. Nende eesmärk on hoida algset tasakaalu heledate ja tumedate vahel. Ühe noore poisi valik headuse või kurjuse vahel võib otsustada kogu edasise saatuse.

Jätsin filmi kuskil poole pealt pausile ja vaatasin päev hiljem edasi. Teine pool polnud enam nii kaasahaarav kui esimene, aga visuaalne pool võtab suu ammuli. Parim koht oli alguses, kui Anton selle vanamuti juures oli. Seal tegi etteaste see äge nukk ämbliku jalgadega. Vampiiride vaheline action teeb silmad ette igale teisele Hollywoodi filmile. Veel näeb äkilise minekuga patrullautot, mis tegi õhus salto nagu ka Wanted's. Night Watch on üle tüki aja üks huvitavaim film, mida on õnnestunud näha. Muusika oli ka hea. Ei jää muud üle, kui järge(sid) vaatama hakata.
8/10

Üks meeldejäävaim visuaal, mida nägi filmi alguses.
Nukku näeb ka posteri peal olevas silmas.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar