laupäev, 21. juuni 2008

21

21 (2008) on siis see tõsielusündmustel põhinev lugu nutikast tudengist, kes tõmmatakse blackjacki ja Las Vegase imelisse maailma. Tema matemaatika professor (Kevin Spacey) märkab poisis talenti ja kutsub teda salajasesse klubisse, et hakata kaarte lugedes nädalavahetustel väikest raha teenima. Ausa poisina ta alguses keeldub, aga kuna kooli sissesaamiseks on vaja $300 000 ja juhuslikult on ka kooli ilusaim tüdruk klubis, siis poiss muidugi nõustub. Film on üks suur klišeede pundar (hüljatud sõbrad, hea elu ei kesta kaua jne), aga oli ka ootamatusi ja tegelikult oli päris põnev.

Täiesti selgusetuks jäi aga kaartide loendamine ehk mida tähendas näiteks number +15. Seletati ainult, kuidas number saadakse, et liidad 1, kui tuleb madal kaart (2-6) ja lahutad 1, kui on kõrge kaart (10-äss). 7-9 on neutraalsed. Pidin imdb foorumist lugema, et mängijale tuleb kasuks, kui pakis on alles suuremad kaardid. Kui on + mingi number, siis annab see minimaalse panusega mängiv liige põhimängijale märku oma käsi selja taga ristates. Üks hetk nüüd selles kohas. Kas enam mingit vähem silmatorkavamat märguannet ei saanud kasutada? Jeez Louise, papa cheese. Tarkpead oleksid võinud märguannet mõne aja tagant vahetada, sest oli ju teada, et kaamerad jälgivad. Kaamera taga oli kapp Laurence Fishburne. Kui nad päriselt selliseid märguandeid kasutasid, siis polnud ime, et seltskond vahele jäi. Peale selle, kas nad käisid tõesti ainult ühes ja samas kasiinos mängimas...

Sellest kahe kitse ja auto probleemist sain vist lõpuks imdb foorumist lugedes aru, mille kallal ka Fletchu nuputas. Pärast ühe kitsega ukse avamist on esialgset valikut vahetades võitmise tõenäosus 2/3, et ainult lollid ja argpüksid jääksid esimese valiku juurde. Parem seletus oli sellele ekstreemsem näide miljoni uksega. Kui valid ühe ukse ja mängujuht avab 999 998 ust jättes ainult kaks ust avamata, siis loomulikult vahetad, sest esimene kord oli tõenäosus 1:1 000 000, et õige ukse valisid.

21 oli ok meelelahutus ei midagi enamat. Soundtrack oli filmile kohane päris cool: UNKLE - Hold My Hand, Kasabian - L.S.F. (Lost Souls Forever), Rolling Stones jpt. Nüüd siis kasiinodesse kaarte loendama. Kes on käpp?
6/10

1 kommentaar:

  1. Huvitav. Filmi intros mängis MGMT - Time To Pretend, kuid ei kõlanud järelikult nii kaasahaaravalt, et oleks bändi siis uurima hakanud. Nüüd 6 kuud hiljem on see lugu pidevalt repeati peal.

    VastaKustuta