pühapäev, 29. juuni 2008

The Princess Bride

Hakkasin vaatama Rob Reiner'i tuntud muinasjutul põhinevat filmi The Princess Bride (1987), mille alguses hakkab vanaisa lapselapsele raamatut lugema ja ütlesin siis endamisi: hold your horses - ma olen seda ju kunagi näinud. Eriti tuttav oligi see raamatu lugemise osa ning seikluses endas koht, kui peategelased sattusid ohtlikku Tulesohu, kus neid ähvardas tuli, vesiliiv ja hiigelnärilised. Loomulikult oli see koht väiksena väga õudne, aga kõigest järgemööda.

Princess Bride film oli täpselt nagu üks kaasahaarav seiklusraamat. Selles on väga värvikad tegelased, head huumorit, seiklust ja kõike muud, mida ühelt filmilt võiks oodata. Mu lemmik tegelane oli väike tige vanamees Vizzini, kelle põhi sõnaks oli inconceivable, kui ta millegi üle imestas. :) Nii kahju, et tegelane kadus peale esimest 30 minutit, aga põnevaid tegelasi oli veel. Teine lemmik oli Inigo Montoya, kes terve oma elu isa mõrvarit taga ajas. Muidugi ei saa jätta mainimata printsessi ennast, keda mängis Robin Wright Penn (tuntud ka Forrest Gump südamedaamina). Princess Bride oli tema filmidebüüt ning lõputiitrites oli kirjas Introducing Robin Wright. Tundsin veel ära kõva meigi all oleva Billy Crystal'i ja Christopher Guest (This Is Spinal Tap).

Lapsele raamatu lugemine tuletas meelde samuti ammu nähtud seiklusfilmi Sinbad of the Seven Seas, milles Sinbad'i kehastas Hulk isiklikult Lou Ferrigno. Hinne on sellel 3.2, aga mälestuste tõttu oleks tore sedagi kunagi vaadata.

Princess Bride hinne on hetkel tugev 8.2 ja on IMDb topis 153. kohal. Juunis ilmus filmi põhjal ka mingisugune mäng. Väärt muinaslugu, mis pole tänaseni aegunud. Eelmise aasta Stardust oli võrdväärselt hea.
9/10

Hello. My name is Inigo Montoya.
You killed my father. Prepare to die.

1 kommentaar: