esmaspäev, 9. jaanuar 2012

Mixtape #3: kaverid



Ei ole ma mixtape'e unustanud, kaugel sellest! Mis siis, et algselt plaanitud iganädalane rubriik on veninud mitme kuu pikkuseks. 3 on nüüd igatahes tehtud, kõik järgmised on juba boonus.

Seekordseks teemaks valisin siis kaverid, mille idee sain Lissie - Pursuit Of Happiness suurepärasest kaverist. Lugude järjekorra koostamisel oli seda ka kõige lihtsam paigutada, sest Lissie räägib esinemise alguses, et on jäänud veel üks lugu.

Immigrant Song'i kaver oli pikalt küsimärgi all, sest seda peaksid absoluutselt kõik nüüdseks teadma, kui on kasvõi korra The Girl with the Dragon Tattoo treilerit näinud, aga ei saanud ikka nii head kaverit välja jätta. Kuna ma ei tahtnud kahte lugu ühelt artistilt panna, siis jätsin välja Nine Inch Nails - Zoo Station (U2) ja asendasin selle Depeche Mode - So Cruel'ga, kusjuures U2 lugude valik oli suur.

The Weeknd - Dirty Diana on kõige värskem lugu ja tegelikult ainsana tasuta jagatav. Loodan, et seekord mingit jama ei teki. Sain nimelt eelmise mixtape'i kohta mingi autoriõiguse teate, et pean maha võtma või muidu... Seal oli mul 2 lugu, mis polnud tasuta jagatavad ja nagu ma aru saan siis jama tuli just sellest, et ma neid lugusid eraldi linkisin. "Lae alla" link on mul seal siiani üleval, eesti keele plussid.

Vanimad kaverid on The White Stripes'lt ja Moby'lt. Viimasega äkki üllatan ka kedagi, kellel on Moby'st mingi kindel eelarvamus vms. Tema 1996. aasta punk rock album "Animal Rights" ongi tegelikult mu lemmik. Kahjuks pidin välja jätma New Dawn Fades (Joy Division), mis oli Heat'i soundtrackil.

Välja jäid veel muuhulgas:

Muide esimeses mixtape's olnud Jay-Z & Kanye West - Why I Love You oli samuti kaver.



Video annab Where Is My Mind kaverist parema ettekujutluse. Kõik on tehtud live's ühe tüübi poolt. Vaata ka Kids'i.


Mixtape #3: kaverid

  1. THePETEBOX - Where Is My Mind (Pixies)
  2. Hugo - 99 Problems (Jay-Z)
  3. Dave Sitek - With a Girl Like You (The Troggs)
  4. The White Stripes - I Just Don't Know What to Do with Myself (Tommy Hunt)
  5. Moby - That's When I Reach for My Revolver (Mission of Burma)
  6. Depeche Mode - So Cruel (U2)
  7. Scarlett Johansson - Falling Down (Tom Waits)
  8. The Weeknd - D.D. (Michael Jackson)
  9. Trent Reznor and Atticus Ross - Immigrant Song (feat. Karen O) (Led Zeppelin)
  10. Lissie - Pursuit Of Happiness (Kid Cudi)

Lõppu veel üks huvitav seik. Võin vist kindlalt väita, et olen ainus inimene maailmas, kelle mixtape'e on mängitud tema sünnipäeval, kus sünnipäevalaps/mixtape'i koostaja ise üldse ei viibinudki... Tervitused siinkohal Filmsmusic fäns'n'club 99% - Ihaste diviisile!

5 kommentaari:

  1. Peaaegu kõik lood oleks saanud kenasti kokku sulatada st hea loomulik järjekord. Hea mixtape!

    Kaveritest rääkides... siis see Cassiuse lugu on ise samuti kaver. Tõenäoliselt sellest (kõige kuulsamast) versioonist: Gladys Knight & The Pips - I Feel A Song
    Mis on omakorda kaver :) Gladys Knight oli selle loo neljas esitaja, originaal Sandra Richardsonilt...
    Kaverid FTW

    VastaKustuta
  2. Oh ei teadnudki, et see lugu nii kaugele ulatub.

    Lugude pealkirjad sulanduvad tegelikult esimeses pooles ka natuke kokku. Pärast That's When I Reach for My Revolver't võiks olla Falling Down, siis oleks eriti hea.

    VastaKustuta
  3. "Muide esimeses mixtape's olnud Jay-Z & Kanye West - Why I Love You oli samuti kaver."

    ei ole cover ning ei ole ka cassiuse oma cover. cassius sample'is vokaalid sellest 0lli lingitud loost (või sellest originaalist, whatever) ning jay-z & kanye sample'isid omakorda cassiust. sample'imisel ja coverdamisel on ikka vaks vahet kah.

    muidu mixtape ise on hea, nii et keep em coming ning cheers.

    VastaKustuta
  4. Jah, 0ll juba parandas.
    Järgmine mixtape on enam-vähem valmis. Viskan lähipäevil üles.

    VastaKustuta