neljapäev, 5. juuni 2008

Be Kind Rewind

Be Kind Rewind (2008) sai oodatud pikka aega. Michel Gondry on varem lavastanud suurepärased Eternal Sunshine of the Spotless Mind ja Science of Sleep. Be Kind Rewind idee tundus esmakordselt kuuldes väga originaalne. Ka pealkiri kõlas nutikalt.

Mike (Mos Def) töötab VHS laenutuses. Tema sõber Jerry (Jack Black) saab elektrijaamas magnetiseeritud ning selle tagajärjel kustutab poes kõik kassetid. Et äri pankroti ei läheks hakkavad tüübid kõiki kuulsaid filme Swede'ma. See termin tähendabki filme käepäraste vahenditega uuesti tegemist. Mida lühemalt seda parem. Filmis teevad nad järgi Ghost Busters't, Rush Hour 2, RoboCop, Lion King jpt, mis saavad rahva seas väga populaarseks. Hiljem tuleb mängu copyright teema.

Niisiis idee oli originaalne, aga film mõningane pettumus. Film ei seisa kuigi hästi koos. Irooniliselt tundub nagu nad oleksid sisu ja dialoogi kohapeal improviseerinud. Sissejuhatus venis pikaks. Komöödia kohta polnud ka kuigi naljakas. Ma siiski hindan omapärast ideed, mida tänapäeva Hollywoodis naljalt ette ei juhtu. Nüüd tehakse ju ainult remake remake otsa. Soovitan filmi mõningal määral. Ärge nii palju lootke kui mina, siis naudite võib-olla rohkem. Michel Gondry pakkus idee välja ka YouTube's, et fännid oma lemmikuid Swede'ks.
6/10

RoboCop

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar