laupäev, 7. juuni 2008

The Science of Sleep

Viitasin küll Be Kind Rewind ülevaate sissejuhatuses Michel Gondry eelmisele filmile The Science of Sleep (2006), kuid polnud seda ise näinud. "Ole hea keri tagasi" seljatas selgelt, kuid Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004) jääb ületamatuks.

Filmis on omavahel põimitud uni ja reaalsus, et isegi peategelane satub vahel segadusse, kus ta parasjagu viibib. Kunstiinimestest naabrite vahel on tekkimas midagi rohkemat kui sõprus, kuid kumbki ei julge otsustavat sammu astuda. Sarnaste nimedega Stéphanie ja Stéphane jagavad nii reaalsust kui ka mingil moel unenägusid.

Nii fantaasiarikkaid unenägusid mina küll ei näe. Michel Gondry on tõeline visionäär. Mehe ettekujutlusvõime on tohutu. Ta suudab filmile jäädvustada päris ennenägematuid asju, mida on lust vaadata. Visuaalne pool kahjuks jätab selle filmi puhul sisu üpriski varju. Kuigi ka armastuse teemat oli huvitav jälgida. Meeldisid ka mõned teaduslikud faktid inimeste kohta. Meelelahutus ja teadmised üheaegselt. Üks näide, mida teadsin küll varem, et pannes kahe käe nimetissõrmed üksteisega kokku ja neid eemalt vaadates näeb sõrmede keskel "vorstikest". Filmis on veel nt. 1-sekundiline ajamasin jne.

Oma silm on kuningas selle filmi puhul. Visuaalse poole pealt on raske võrdväärset leida. Meistriteosest nagu Eternal Sunshine... jäi siin sisust veidi puudu.
8/10

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar