teisipäev, 24. juuni 2008

Ohtlik Avastus

Kaks kuud tagasi (25. aprill) kirjutasin debüütmängufilmist Ohtlik Avastus, mida väikesest QuickTime aknast vaatasin. Tänu oma kirjutisele leidis tee blogisse filmi operaator Jaanus Lekk, kes pakkus mainimisele tänutäheks filmi DVD'd, mida nad muidu siin müüvad. DVD kättesaamisega oli aga probleeme. :P Esimene pakk on siiani kuskil Eesti Posti võrgustikus kinni. Keegi postiljon või kesiganes ole nüüd õnnelik selle esimese saadetud filmi üle... Kui olukord juba tõesti lootusetuks muutus, siis pani Jaanus teise paki teele, mis jõudis õnneks ilusti kohale. Veel ilusa pühendusega filmitiimi poolt.

Earl'i karma tõesti toimib: "Do good things and good things happen." Või meie oma Sõpruse Puiestee laul "Ma olen õnnelik, et inimesed on nii ilusad ja head."

Vaatasingi siis hea kvaliteediga uuesti ja muidugi uurisin läbi kõik lisad. Filmi kohta mul palju uut öelda pole (loe esimest), aga mõni märkus küll. Oleksin tahtnud näha rohkem seda autovarast, kes filmi alguses politsei jaoskonnas oli. See noor kutt mängis võib-olla kõige paremini terves filmis. Ta oleks päris hästi sobinud Joosepit mängima kuigi ka praegune Joosep oli kunn. Siis märkusena veel edaspidiseks, et hiljem peale loetud teksti üritage vähem arusaadavaks teha. Tegelased olid nt. õues, aga tekst öeldi nagu ruumis. Seda oli paaris kohas märgata. Positiivset ka. Ei pannud esimest korda vaadates tähelegi, et kõik tüdrukud nii kenad olid. :) "Ära hakka stseeni korraldama."

Lisadest. Kõige asjalikum oli 11-minutiline intervjuu osalistega. Sealt sain teada, et režissööri Tavo Tiits suurimaks eeskujuks oli Surmarelv, mis tagantjärgi mõeldes tõesti loogiline tundus. Kaks cooli politseid ja üks sidekick, kes olulistel hetkedel vajalikuks osutub (Joosep). Teised lisad olid Filmi treiler, Fotostuudios, Saatevigad, Pilte võtteplatsidelt. Neid sassiläinud võtteid nägi juba filmi enda lõpus. Fotostuudios oli lühike ülevaade, kuidas promo pilte tehti. DVD'l mängis menüümuusika ja kõik oli tipp-topp. Ainult kas Bonus eesti keeles mitte Boonus pole?

Nüüd on Ohtlik Avastus võimalik vaadata parema kvaliteediga Vimeo abil. Ka ingliskeelsete subtiitritega versioon. Annan filmile tugeva 6/10 ja DVD'le 8/10. Kokku siis tubli 7/10.



Üks asi veel. Operaator Jaanus on pannud pildiloleva kaamera müüki, millega nad filmi üles võtsid. Kellel oleks selle vastu huvi, siis jätke teade kommentaaridesse. Võtan ise edasi ühendust.

2 kommentaari:

  1. Küsimus on selles, et mitmes Surmarelv?

    VastaKustuta
  2. kõik ma arvan, eriti siis 2-4, kus Joe Pesci karakter oli.

    VastaKustuta