teisipäev, 12. august 2008

Nim's Island

Mõned viimati vaadatud filmid olid eeskätt mõeldud lastele nagu The Goonies, Dinosaur ja Son of Rambow. Nim's Island (2008) on neist kõige lapsikum.

Nim (Abigail Breslin) ja tema isa (Gerard Butler) elavad üksikul saarel, kus isa tegeleb teadustööga ja Nim niisama oma loomadest sõpradega päevi õhtusse saadab. Ühe ekspeditsiooni käigus jääb isa merel kadunuks. Nim kutsub e-maili teel appi tema lemmik seiklusraamatute kangelase Alex Rover'i (samuti Gerard Butler) teadmata, et selle autor on tegelikult naiskirjanik Alexandra Rover (Jodie Foster), kes erinevalt oma raamatu kangelasest kardab isegi õue minna. Kirjanik saab üle oma hirmust ja läheb Nim'i teise maailma otsa aitama. Nim võitleb samal ajal turistidega, kes on tema saarele tunginud.

Film põhineb siis omakorda mingil raamatul. Noor Abigail Breslin on nagu usin mesilane mängides viimasel ajal mitmes filmis: No Reservations, Definitely, Maybe ja veel ühes uues Kit Kittredge: An American Girl, mille posteril on ta samuti binokliga... Jodie Foster (The Brave One) vastupidi teeb viimasel ajal vähe filme ja seda valikut nüüd kiita küll ei saa. Tegelikult ei saa kedagi neist siin filmis tõsiselt võtta ja näitlemisest ei saa eriti juttugi olla. Lastele peaks samas peale minema. Lõputiitrid olid parim osa, siis mängis U2 - Beautiful Day.
4/10

4 kommentaari:

  1. Breslin teeb seda, mida peakski tegema.. töötama praegu nii palju kui annab, sest esiteks saab nimi tuttavamaks ja kui tekib Macaulay Culkin´i effekt (unustatake kui suureks sai), siis on endal juba hea raha koos, et miskit muud ametit proovida :)

    Tony Curtis ütles, et tema manager käskis tal noorusajal igal aastal vähemalt kaheksas või kümnes filmis mängida, et ta oleks pidevalt ekraanil ja inimesed tunneksid ta ära tulevikus...

    VastaKustuta
  2. Karm...
    Ma isegi arvan, et ta teeb täiskasvanuna ka häid rolle. Ta on juba praegu olnud kõrvalosa Oscari kandidaat Little Miss Sunshine eest...

    VastaKustuta
  3. Lastele peaks see küll tore film olema. Sinu lastefilmide nimistusse oleks sobinud ka Penelope, mis oli ka tore muinasjutufilm :)

    VastaKustuta
  4. Pealkirja järgi ka Young People Fucking :D

    VastaKustuta