laupäev, 21. juuni 2008

The Chronicles of Narnia: Prince Caspian

Kuigi lubasin, et ei lähe The Chronicles of Narnia: Prince Caspian (2008) kinno vaatama, sai ikka ära käidud. Rääkisin sõbra pehmeks, kes esimest osa täiega fännas, et tulen kaasa, kui ta mulle pileti välja teeb. Nii et raha ei loovutanud, et pole mida taga nutta. Teist osa ei tahtnud sellepärast vaatama minna, sest esimene osutus oodatust palju nõrgemaks. Ootasin esimest osa 3 aastat tagasi päris pingsalt, kuid Lord of the Rings asemel anti lapsik fantaasialugu, mis ei paelunud. Teine osa on juba täiskasvanulikum, kuid minu puhul on fännamisest asi kaugel. Olin juba kinnomineku eel võtnud sellise attitude, et hakkan asja südamest vihkama.

Esimeses osas tutvustatud neli õde-venda satuvad pärast 1300 aastat tagasi Narniasse, kust avastavad eest varemed. Nende abi on jälle tarvis, et Narnia päästa. Prints Caspian on täieõiguslik troonipärija, kelle õel onu tahab trooni endale. Lõvi Aslan on ka kuhugi kivi alla pugenud ja teda pole sajandeid nähtud.

Uueks sidekickiks on tige päkapikk Trumpkin. Suureks publikumagnetiks peaks saama vapper hiir, kes on tüdinenud, kui keegi talle tema päritolu mainib. Prince Caspian: "You are a mouse." Reepicheep: "I was hoping for something a little more original." Sama nalja korrati vähemalt 3 korda. Loomi ja muid elukaid on veel. Väikese cameo teeb ka valge nõid (Tilda Swinton). Lõvi nägi ainsana väike tüdruk, keda keegi ei uskunud, jälle. Kõige kriitilisemal hetkel läheb ta teda otsima.

Kui see oleks olnud kõik, mida nad 3 aastaga teha suutsid, siis oleksin Hulk'ks muutunud ja märatsema hakanud. Õnneks on võrreldes esimese Narniaga siin pikemad ja paremad action stseenid ja need olid parim osa filmist. Algus oli väga veniv ja tüütu, mis venitas terve filmi liigagi pikaks. Puhkasin mõnedes igavates kohtades silmi, sest sisust ei hoolinud karvavõrdki.

Kukalt pani kratsima mõned puhtalt maha viksitud Lord of the Rings elemendid: suure lainena tulev jõgi, mis kurjamid uputas, kõndivad ja võitlevad puud, jõe peal sõitmine jms. Esimeses Narnias ei märganudki nagu ühtegi sarnasust, kuid Prince Caspian oleks kui Sõrmuste Isand lastele. Kokkuvõtlikult veidi parem, kui esimene osa, kuid pole ikkagi minu teetass.
6/10

Lõvi chillis rahulikult metsas, samal ajal kui teised Narnia eest surid.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar