reede, 27. juuni 2008

Hero

Teate kindlasti omast kogemusest, kui hea tunne on vahel harva mõnda väga head filmi vaadata. Hero (2002) oli minu jaoks tõeline visuaalne maiuspala. Olen varem näinud sarnaseid Crouching Tiger, Hidden Dragon (2000) ja House of Flying Daggers (2004), kuid kui mu mälu nüüd alt ei vea, siis Hero on neist parem. Ääremärkusena, et kõigis neis mängis ilus Ziyi Zhang (all on 2 pilti). Ning veel üks märkus, et posteril on kirjas Quentin Tarantino presents. Kvaliteedimärk right there. :P

Filmi iga võitlusstseen näeb fantastiline välja. Sai veel Extended Cut'i vaadatud, mis pikendas mitmeid häid stseene veelgi. Üks ilusaim neist oli vee peal võitlemine ja lendamine, kus nad mõõgateradega kergelt veepinda puudutasid ja siis edasi lendasid. Sama head olid aegluubis vihma käes võitlemine ja stseen loendamatul hulgal lendavate nooltega, mille lõpptulemuseks oli nool noole küljes kinni. Neid vibusid vinnastati ka omapäraselt jalgadega.

Peale selle on ka sisu huvitav ja põhineb ajalool. Muistsel ajal oli Hiina jagatud seitsmeks kuningriigiks. Jet Li on nimetu palgamõrvar, kes kohtub neist kõige kardetuma Qin kuningaga, kellel on plaanis luua suur impeerium. Nimetu räägib flashbacki stiilis loo, kuidas ta sai jagu kuninga kolmest suurimast vaenlasest Sky, Broken Sword ja Flying Snow, kes kõik plaanisid Qin tapmist. Kuid esmane räägitud lugu ei vasta päris tõele ning loo arenedes saab kuningas aru, mis eesmärgil nimetu päriselt tema juurde tuli.

IMDb hinne on 8.0 ja hetkel on topis 244. kohal. Hero on masterpiece muud ei oskagi öelda.
9/10

Ziyi Zhang

6 kommentaari:

  1. I like it alot!!! peaks ka üle vaatama ja posti tegema! :)

    VastaKustuta
  2. Mul on juba aastaid kodus selle filmi mingi Korea eriväljaande karp. Peab ütlema, et see karp ise on peaaegu sama stiilne ja ilus kui film ise. Polegi tükk aega filmi vaadanud, nüüd ajasid isu peale.

    VastaKustuta
  3. Do it! :)

    eriväljaande peale olen kade ka^^

    VastaKustuta
  4. Sinu postitusest inspireerituna tegin ka ühe. Soovitan sinulgi filmi vaadata.

    VastaKustuta
  5. Tänud. Huvitav jah, et see The Emperor and the Assassin räägib samadel teemadel kui Hero.

    VastaKustuta
  6. P.S. juhuslikult on näitlejal, kes mängis Broken Swordi, täna sünnipäev.
    Õnne siis Tony Leung Chiu Wai! On plaanis olnud Lust, Caution ära vaadata, kus ta ka mängib.

    VastaKustuta