reede, 2. november 2007

Stardust

Kinos vaadatud Stardust (2007) jättis ülihea mulje. Nagu eelnevalt räägiti, et inimesed saavad näiteks treileri vaatamisest vale ettekujutluse. See film pole mõttetu muinasjutulik lastefilm, vaid ikka korralik fantaasiafilm igale vanusele. Ja mulle istus isegi rohkem, kui Pirates of the Caribbean järjed. Samas esimese piraadifilmi mõju 2003. aastal oli umbes sama hea, kui praegu Stardust'il. Kindlasti edestab Stardust minu silmis Narniat, mis oli ikkagi liiga lapsik. Filmi ees näidatud treileritest The Golden Compass (2007) tuleb arvatavasti ka vaadatav fantaasiafilm.

Tähetolmul on hea sisu, karakterid, efektid, huumor, muusika. Midagi halba ei oskagi välja tuua. Staare oli omajagu. Esimesena nägi tuntumatest Sienna Miller'it, kes sai küll vähe ekraaniaega, aga säras ikkagi. Claire Danes säras sõna otses mõttes. Ilus. Michelle Pfeiffer oli ka ilus, aga mitte kogu aeg. Robert De Niro karakter üllatas nagu vist kõiki teisi. Nalja peab saama. Mõnus üllatus tuli ühe vendade osatäitjaga Mark Heap, kes eelkõige tuntud Big Train'st. Ning kohe otsa väga omapärase rolli teinud Mark Williams, The Fast Show üks osalistest. Ricky Gervais UK Office looja oli ka siin naljakas. Peategelane Charlie Cox võib tulevikus veel tegusid teha. Ning Ian McKellen oli narrator. Kinos jäin mõtlema, et nii tuttav hääl, aga ei tulnud pähe. Lisaks üks koomiline müürivalvur. Ja ikkagi jäi palju tegelasi nimetamata.


Filmi fantaasia viib tõesti argielust eemale. Kaks tundi ei tundunud kahe tunnina. Lõpupoole tabasin end mõtlemast, et kuidas kõik need liinid kokku jooksevad ja seda ühte asja siis jagama hakkavad. Lahendus oli lihtne loogiline ja võis rahule jääda. Tõesti hea film.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar