reede, 4. juuli 2008

Hellboy II: The Golden Army

1. juulil õnnestus näha Hellboy II: The Golden Army (2008), mis USA's esilinastub 11. juulil ja meil 5. septembril. Nagu kõvemad kriitikud ütlevad: this is an early review. Ei seadnud ootusi väga kõrgeks ning just tänu sellele sain aasta parima üllatuse osaliseks. Guillermo del Toro koomiksifilm on parem, kui Hancock, The Incredible Hulk, Wanted ja... Iron Man. Just nii, mulle meeldis Hellboy II rohkem kui selle suve suur hitt Iron Man. Kuigi mõlemal filmil olid lõpud veidi nõrgad. Ainult The Dark Knight suudab Hellboy II ületada.

Fucking hell! Punase põrgulise teist filmi ma nüüd kiitmast ei väsi. Teine osa ületab lõdvalt ka esimese, mis mulle niigi meeldis. Guillermo del Toro on täielik geenius igasuguste elukate väljamõtlemisel. Ta on ikka asja südamega teinud. Korrutage Pan's Labyrinth elukad kümnega ja saate enam-vähem aimu, mis tasemel nad Hellboy's on. Piltidelt on ka näha mõndasid. Alustades Hellboy'st endast ja lõpetades väikeste tiivuliste vampiiridega vms (eelviimane pilt). Need kõik näevad ülireaalsed välja ja see just ongi kõige hämmastavam. Vaatad nagu hästi reaalset unenägu. Action on täiesti omaette teema. Mind hakkas kohe huvitama, kui palju filmi eelarve oli. $72 miljonit on läinud õigetesse kätesse.

The Golden Army on hävitamatu armee, mida saab juhtida krooni abil. Tumedale poole läinud prints ajab taga kolmest jupist koosnevat krooni, et maailma valitseda. Üks on tema isa käes ja teine kaksikust õe hoiul ning prints ei kõhkle nende saamise nimel tapma. Hellboy ja tema meeskond aitab printsessi, kellesse Abe Sapien armub. :P Samal ajal Hellboy ja Liz'i kooselu ei suju kõige paremini.

Filmis tutvume ka uue liikmega Johann Kraus'ga (see sukeldumis kostüümis mehike), kes hakkab rühma liidriks. Lõputiitrite ajal panin tähele nime Seth MacFarlane (Family Guy) ja mõtlesin, keda ta veel mängis. IMDb'st järgi vaadates selguski, et ta andis hääle Johann Kraus'le. Kostüümis oli mingi teine tüüp. Ta rääkis nii kõva saksa aksendiga, et ei tundnud hääle järgi äragi, aga seda naljakamaks nüüd tagasivaadatuna see tegelane muutus. Tema ja Hellboy vaheline vägikaikavedu oli fun. Ja kas on vaja üldse mainida, et Hellboy on kõige coolim hero. Ron Perlman on tegija.

Lõpp polnud nii tugev, kui eelnev. Kuldse armee CGI polnud nii usutav, kui eelnevad trollid jms, aga see ei takista mul 9/10 andmast. Aasta suurüllataja. Tahan uuesti näha! Ei suuda ära oodata, mida maagilist Guillermo del Toro veel Hobbit'ga teeb. Lasin selle raamatu laenutada, et ennast enne filmi materjaliga kurssi viia. Vaata ka Hellboy II postereid.
9/10

geenius Guillermo del Toro

2 kommentaari:

  1. Pean tegema pisukese täpsustuse. Eelviimasel pildil oleva eluka ametlik nimetus on Tooth Fairie (hambahaldjas). :P

    Hellboy räägib special intervjuus neist:
    http://www.youtube.com/watch?v=PdHe_NmEjGM

    VastaKustuta
  2. Spill.com ülevaade. Ühele meeldis väga, kolm ülejäänut norisid sisu kallal, kuid soovitavad ikka.

    VastaKustuta