kolmapäev, 9. juuli 2008

The Kills - Midnight Boom


On ka paras aeg teha juttu ammustest tuttavatest. Kirjutasin The Kills debüütalbumist Keep on Your Mean Side tükk aega tagasi. Selle aasta märtsis ilmus neil kolmas album Midnight Boom, mida olen juba lugematuid kordi kuulanud. Nagu She & Him koosneb The Kills kahest liikmest. The White Stripes tegutseb ka sama valemiga. Mees ja naine - parim kombinatsioon... Mõlemad toovad omalt poolt midagi kandikule ja kahekesi on kindlasti vähem egotsemist, tülisid jms, mis on neljaliikmelistes puntides igapäevane nähtus või mis?

Midnight Boom kasutab samuti juba tuttavat valemit. Natukene indie't, punki, rocki, kuid mis kõige tähtsam, alati meeldejääva viisi ja sõnadega. Kills lood ei korda üksteist. Nende lugudes puudub tüüpiline ülesehitus, et nüüd algab refrään, nüüd salm jne. See garanteerib vähemalt mulle, et ei tüdine lugudest ära. Võin vabalt päev otsa neid kuulata ja ikka jääb väheks. Iseäranis väärivad kuulamist "U.R.A. Fever", "Cheap and Cheerful", "Last Day of Magic", "Black Balloon", "What New York Used to Be", "Goodnight Bad Morning". 3 esimest on ka juba singlitena väljas. "Last Day of Magic" uus video on punk!

Kills on ka üks neist bändidest, kelle lugusid tahan kitarril järgi mängida. Iga nende album lõppeb rahuliku looga akustilise pilli saatel. Põhimõtteliselt oskan mängida debüüdilt pärit "Gypsy Death & You" ja uue plaadi lõpulugu "Goodnight Bad Morning", mis on üllatavalt lihtne. Kui õnnestub millalgi need normaalselt linti saada, siis võin oma ponnistusi lahkelt jagada. :)

Ja veelkord peab igaks juhuks rõhutama, et ärge ajage The Kills bändi segamini teise hea kollektiiviga The Killers.


The Kills - U.R.A. Fever

2 kommentaari:

  1. The Ting Tings on ka vist selle mehe-naise valemiga. Kõlavad ka päris hästi, et isegi mainstream raadiod neid pidevalt mängivad. Kuigi minu jaoks on see üllatus, et miks siis ainult neid, mitte ka teisi.

    Aga see Midnight Boom mulle nii palju ei meeldi, kui nende eelmine. Midagi on nagu puudu. Samas pole see sugugi halb album.

    VastaKustuta
  2. The Ting Tings oli just eile sõber oma youtube favorites alla pannud, kuid jätsin vaatamata. Nüüd vaadates selgus, et Great DJ video küsiti ühes muusikavideode mängus, mille olin juba unustanud.
    Pole paha.

    VastaKustuta