pühapäev, 20. juuli 2008

Get Smart



Tere jälle! See on huvitav, et praegu ja ka paaril varasemal korral, kui olen u. nädalaks ära kadunud, mõtlen blogile rohkem, kui seda igapäevaliselt kirjutades. Küsin endalt küsimusi: Millal? Kui palju? Kuidas? jne. Tagasitulek on raske. Esmalt juba sellepärast, et olen palju filme vaadanud ja need tahaksid nüüd kõik kirja panemist. Kui nüüd kõik hästi läheb, siis saan ehk tänase päeva jooksul ree peale tagasi.

Eelmisel pühapäeval oli Plazas perepäev, mille puhul olid teatud filmidele pilet 45.- ja Get Smart (2008) ehk meil Maxwell Smart - Agent 86 osutus väljavalituks. Sellel seansil polnud õnneks palju lapsi nii et igati viis. Film ise oli ka üllatavalt muhe. Olin selle treilerit näinud sundkorras mitmetel erinevatel seanssidel kindlasti 10x, mis pärast teistkordset nägemist enam naljakas polnud. Filmi oli jäetud õnneks palju rohkem ja paremaid nalju.

Get Smart sarja vaatasin kunagi suure huviga. See võis olla julgelt 10 aastat tagasi. Steve Carell teeb peategelase täielikult omaks, mis sarnaneb muidugi Michael Scott'ga, aga see on minu silmis pigem pluss. Praegusel hetkel on just Carell sobivaim kandidaat Maxwell'i ossa. Anne Hathaway kehastatud Agent 99 polnud ainult silmale hea vaadata. Carell ja Hathaway koostöö sujus ülihästi. Nad sobisid kokku ja täiendasid üksteist naljade edastamisel perfektselt. Tantsustseen näiteks...

Nalju oli erinevaid ja igale maitsele kuigi sarja naljadest olid alles jäänud vähesed: alguses lahtitulevad uksed, telefoniputka, kingatelefon, Agent 13 (Bill Murray) puu sees jt. Mõndasid oldi tehtud tänapäevasemaks nagu Cone of Silence. Uus materjal töötas hästi just tänu peaosalistele ning kõrvalosalised tegid samuti head tööd. Peatun ühe nalja juures, mis oli seotud lennuki ja nätsuga. Maxwell'i talla all oli näts ja ta ütles: "it's gum", mida kõik tõlgendasid gun. Seepeale jooksis turvamees ta pikali. Täpselt sama nali oli ka Harold & Kumar Escape from Guantanamo Bay filmis, kuid gum-gun asemel oli bong-bomb. Samamoodi toimus tegevus lennukis ja turva jooksis Kumar'i pikali. Veider.

Aasta parimate komöödiate reastamisel mainiksin Get Smart'i kindlasti ära, sest pole tükil ajal komöödiat vaadates end nii hästi tundnud. Sisu oli samuti jälgitav. Tegevus toimus muide palju Venemaal. Väga huvitavaks tegi paljudest filmidest erinev kaameratöö. See oli nagu poolenisti käsikaameraga vms üles võetud, mis andis filmile omapärase väljanägemise. Hollywood'l on veel värskust.

Get Smart'le on tehtud ka otse DVD'le spin-off nimega Get Smart's Bruce and Lloyd Out of Control, mille peategelasteks on samad tehnika nohikud nagu filmis. Steve Carell on aga öelnud, et ta naaseks heameelega kogu seltskonnaga tagasi ekraanile. Sel juhul võiks lõpus olnud tüüp Hymie ka järjes osaleda. Annan tugeva 7/10, mis on väga lähedal 8/10'le.
7/10

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar