kolmapäev, 30. aprill 2008

Iron Man

Iron Man (2008) purustas minu ligi kahekuulise kinost eemaloleku ja igati väärikalt. Feel The Difference esilinastus oli lahe. Tervitan siinkohal Rauli! Aga mitte sellest ei tahtnud ma rääkida.

Tony Stark (vaimukas Robert Downey Jr.) on rikas relvatööstur/leiutaja/naistemees, kes röövitakse ja sunnitakse Jericho nimelist lõhkeseadeldist tegema. Mees valmistab salaja hoopis raudse rüü ja põgeneb. Õnnelikult koju jõudnuna loobub ta relvaärist olles ise näinud, kui palju kurja tema toodetud relvadega korda saadetakse. Kuna esimene raudrüü prototüüp jäi tal kuhugi kõrbesse, siis hakkab ta uue ja täiustatud versiooni kallal töötama. Temast saab Iron Man.

Starki assistent (võluv Gwyneth Paltrow) on Starki lähim ja ainus usaldusisik, kes paaris kohas (elu)vajalikuks osutub. Loomulikult on üks kohustuslik kuri tegelane (kiilakas Jeff Bridges). Finaal temaga oli täpipealt Transformers, kuid odavam? Endale meeldis kõige rohkem just ehitamise ja katsetamise protsess. Esimene proovilend oli äge. Starkil on abiks tehisintellekt, kellega Robert Downey Jr. hästi kildu rebis. Downey Jr. on mr. cool isiklikult. Terrence Howard mängib ka.

Film püsib teatud ette seatud raamides, kuid terav huumor teeb sellest nauditava kompoti. Filmi vaatamine ei nõua eelteadmisi Iron Man'i maailmast. Lihtne pingevaba meelelahutus. Julgen siiski ennustada, et Indiana Jones ja Dark Knight trumpavad minu edetabelis Iron Man'i üle, kuid Raudmees jääb raudselt kolmandale kohale. Ühesõnaga soovitan esimest mitteametlikku suve blockbusterit vaatama minna.
P.S. filmimölas soovitati tiitrite lõpuni saali jääda, sest pidavat midagi veel tulema. Tuligi!
8/10

9 kommentaari:

  1. Ei tea millal ise jõuan Iron Manist kirjutada, panen siis siia paar mõtet vähemalt...

    Peamine tunne filmi ajal ja peale filmi: igav kurask. Oled (väga head) treilerit näinud - oled põhimõtteliselt kogu filmi ära näinud. Lisaks tasus vaatamist ainult rüü ehituse-selgapanemise protseduurid - väga VÄGA head efektid - minu arust palju vingemad kui Transformerite transformimised.
    "Kaklus lõpubossiga" - samuti igav.
    Kui Downey poleks nii kuradi lahe tüüp, oleks pettumus "väga suur". Hetkel lihtsalt pettumus.

    Väga loodan, et IJ ja Dark Knight suudavad tunduvalt parema filmielamuse pakkuda...
    "Et suvi ei läheks luhta" vms

    VastaKustuta
  2. Igavaks kiskus just veidi enne seda, kui lõpubossiga kaklema hakkas. Ehk selline tüüpiline lõpp pidi tulema.

    btw minu useless talent number 123: oskan Black Sabbath - Iron Man mängida. algust vähemalt :)

    VastaKustuta
  3. Kui oskad päris alguses juurde koriseda "I am Iron Man", võib see vabalt maailma kõige kasulikum oskus olla (lõpp on ka hea, aga sinna läheb juba trumme toeks vaja)
    Üks parimaid meloodiaid, mis kunagi loodud... tõstis filmi hinnet punkti võrra ;)

    VastaKustuta
  4. Raul, sa mind ikka märkasid? Ei istunud kuigi palju kaugemal sinust. :P Seekord helistama ei hakanud... Mõtlesingi sind sellisel juhul blogis üllatada.

    7 on hea hinne. 8 oleks veidi liiga palju. Kui ma neid poolikuid punkte paneksin, siis annaksin julgelt 7,5

    VastaKustuta
  5. Oma arust nagu ei märganud :S. Sa vist istusid siis minust taga pool? Ma arvasin küll, et sa kindlasti esilinastusele lähed.

    Hea, et sa üle pika aja ka hetkel kinos olevast filmist rääkisid :). Kõige huvitavam on lugeda just nende filmide kommentaare, mida ise olen just alles näinud. Muidu ega sa filmis mingilgi määral pettunud pole või ootasidki sellist (head, aga mitte superhead) tulemust?

    VastaKustuta
  6. Olen juba oma arvamuse öelnud. Ootan sinu oma. :)
    Istusin üks rida tagapool ja mõni iste paremale. ;) Sa olid rida 9, koht võis olla 14? Mul 10 10.

    Täna oleks peaaegu Sarah Marshalli vaatama läinud, kuid lükkub edasi.

    VastaKustuta
  7. Nonii, panin ka oma arvustuse üles.

    Sarah Marshall mul juba nähtud. Paraku ei vaimustanud mind see film nii väga. Siuke tavaline vaadatav asi, kuskil 6/10 väärt. Aga see muidugi ei tähenda, et sulle film ei peaks väga meeldima. Mine igal juhul vaatama ja siis ka kirjuta!

    VastaKustuta
  8. See http://www.imdb.com/name/nm0005024/ on igas teises filmis viimasel ajal -juba üle hakkab viskama see tüüp, ausalt

    VastaKustuta
  9. Tegelen vaikselt 2008. aasta filmide uuesti vaatamisega ja Iron Man on üks neist, millel tõstsin hinnet ühe punkti võrra, et ei kaoks nende paljude 7/10'te hulka ära.
    Pole endiselt rahul "kaklus lõpubossiga", kuid pigistan silma kinni. Robert Downey Jr. - endiselt kaks pöialt kõrgele ülesse.

    VastaKustuta