kolmapäev, 30. juuli 2008

The Dark Knight (2008)


Käisin teist korda vaatamas. Ikka 10/10. Kui peaksin juhtumisi kolmandat korda minema (äkki Kosmosesse), siis ootaksin ainult Jokkerit ja action stseene (eriti Batpod'ga), sest film on nüüd peas. Ei hakka enam nii pikalt kirjutama. Loe siit esimest ülevaadet.

Joker (Heath Ledger) lihtsalt varastab iga stseeni ja ma muutusin rahutuks, kui teda kaua ei näidatud. Esimesel korral jäi märkamata mõni väike detail nt. kui Joker rekkas bazookat lasi, siis rekka küljele oli kirjutatud Laughter is the best medicine, kuid sinna ette oli kirjutatud punane S-täht, mis andis kokku: Slaughter is the best medicine.

Eelmise nädala Eesti Ekspressis oli Heath Ledger Nädala persoon. Sealt ka see pilt. Huvitaval kombel mainib kirjatüki autor samuti ära lavastaja Kevin Smith'i arvamuse TDK'st, kes nimetas Batmani uut osa koomiksi­filmide “Ristiisa II” ja pakub Ledgerile postuumselt Oscarit.

Muretsesin omale ka James Newton Howard ja Hans Zimmer suurepärase filmimuusika. Kuulan pidevalt lugu "I'm Not A Hero" ja teisi, milles on see külmavärinaid tekitav theme. Rääkides külmast, siis kinos oli eile jube jahe... Läksin särgi väel ja plätadega ja oli kohe tunda, kuidas külm naha alla puges. Ventilatsioon töötas liigagi hästi.

Käisin kinos muide emaga, kes käis viimati kinos eelmisel sajandil, ilma naljata. Plazas muidugi esimest korda. Kui ma ei eksi, siis olen temaga varem ainult ühte filmi koos vaatamas käinud: The Flintstones (1994) kunagi Kosmoses. Saigi sel teemal veidi arutatud. Pakkusin siis alguses enda arvates sobivamaid filme nagu Mamma Mia! (2008) ja Sex and the City (2008), kuid ta oli lugenud sedasama Eesti Ekspressi lugu ja tahtis näha The Dark Knight'i. Ning talle meeldis! Mis ütleb nii mõndagi. Pärast sai veel asjakohast juttu räägitud. Pole mingit kahtlust, et filmipisiku olen just temalt saanud. Papsilt muidugi ka, kellega sai väiksena igasugu kung-fu flicke vaatamas käidud.

7 kommentaari:

  1. 2. korda ma arvatavasti kinno vaatama ei lähe, ootan dvd ära. Seda Slaughter'i seika ma märkasin aga kindlasti oli ka asju mida ei pannud tähele...arvan.
    Ei mäleta, et oleks üldse oma ema-isaga kinos käinud...mingeid sõjafilme sai vanamehega kesktelevisioonist vaadatud :0

    VastaKustuta
  2. On ka plaanis teist korda vaatama minna... Ma ise panin mingi 7,5 10st... kohe pärast esilinastust sai post tehtud... et järgmine päev sain alles filmilainelt maha ning mõistsin, et tegelikult väärib rohkem punkte... Teine kord annaks veel parema ülevaata asjast... Must see! : D

    VastaKustuta
  3. Telesync on arvutis, iga paari tunni tagant vaatan tähtsamaid Jokeri stseene.

    VastaKustuta
  4. Seda viimast screeni vaadates tekib vägisi tunne, et kohe koputab Batman sauaga Jokeri tagauksele ja siseneb luba küsimata. :)

    VastaKustuta
  5. Käisin ise ka eile filmi juba 2. korda vaatamas :P.

    VastaKustuta
  6. Pean oma sõnu sööma, ostsin piletid homseks. Naine ei ole näinud... küsisin kas SA tahad seda näha :]

    VastaKustuta
  7. Sa oled minu moodi inimene, ma ka juba kaks korda vaadanud seda kinos ja kolmas kord plaanis Kosmosesse vaatama minna, kui muidugi vahepeal suur soov jälle peale ei tule ja end tagasi ei suuda hoida. See on vist üle pika aja üks film mis on mind sõnatuks võtnud, täpsemalt siis Heath Ledgeri Jokker, ta on nii meeletult hingekinnivõtvalt hea seal lihtsalt. Tahaks teda muidkui kiita ja kiita ja kiita.

    VastaKustuta