neljapäev, 3. juuli 2008

Hancock

Edastan oma Hancock (2008) esilinastuse muljed, mis oli 1. juulil. Esmalt peatuksingi esilinastuse enda juures. Kui mina pileti broneerisin, siis olin praktiliselt esimene ja sain ilusti oma lemmikkoha valida: rida 10, koht 14. Siim oli ostnud tagareas mõned kohad, kuid ülejäänud oli täiesti tühi. Sõber ostis aga pileti veidi enne algust ja selleks hetkeks oli tal valida ainult kahe esimese rea vahel! Pärast ta veel kirus, kui sitt koht see oli. Ühesõnaga mis vägi ajas ~500 inimest Hancock'i vaatama, sellest ma küll aru ei saa. Will Smith?

Indiana Jones esilinastus polnud ka nii pungil. Filmi lõppedes põhjustas see inimmass korraliku ummiku. Mina käin esilinastustel pelgalt sellepärast, et nüüd, kui päevane pilet tõusis 70.- peale (65 klubikaardiga), siis valin iga kell Feel the Difference, mis maksab 75.-

Enne, kui päris filmini jõuan, siis soovitan lõputiitrite alguses u. 10. sekundiks istuma jääda, sest tuleb veel üks pisike lõik. Muidu avastad end koos ülejäänud saaliga seismas nagu tropid seda lõiku vaadates.

Teine soovitus: ärge vaadake treilerit, sest see näitab suuremas osas parimad (loe naljakamad) kohad ära ja polnud enam üldse huvitav. Saal samas naeris päris korralikult nt. koha peale, kui ta poisi taevasse lennutas. Ju nad polnud siis treilerit näinud. Ma vaatasin peale treileri ühte preview'd, mille tegija ennustas, et teine pool filmist võib ära vajuda. Seda ma just kõige rohkem kartsingi ja nii juhtuski.

Hancock esimene pool oli super. Pohmas peaga pätte taga ajades või inimesi päästes samal ajal linnale tohutuid kulutusi tekitades. Hancock on asshole ja rahvas ei armasta teda. Parimad kohad olid klipp lendava vaalaga ja rongi peatamine (mõlemad treilerist). Muide, miks selle vaala klipiga YouTube promoti? Anyway siis tuleb appi Jason Bateman'i mängitud PR tegelane, kes aitab tema imagot päästa. Kartsin, kui Hancock korralikuks muutub, siis läheb jamaks, aga see osa filmist oli ka veel vaimukas. Näiteks te naerate kõvasti sõnapaari "Good job!" peale.

Kuid siis tuleb suur twist ja see ei kõlba mitte kuhugi. See teeb filmi tõsiseks draamaks ja see ei sobinud üldse. Liiga stupid idee esiteks. Ning seda oli mingil määral juba filmi algusest ette näha, kui kaamera teeb 10x ringi ümber ühe tegelase. Rohkem seda ei kommentaari.

Naljadest niipalju, et õnneks neid oli siin-seal, mida treileris ei näinud. Näiteks, kui Hancock katsetab tugevust kahvli, taignarulli ja pannidega. Ja kui ta oma küüntega habet ajas. Selliseid nalju oleks võinud palju rohkem olla! Miks nt. pidi näitama 3x, kuidas ta hästi kaugelt korvi viskas. Kolmandat korda sama asja näha on OLD. Selle asemel oleks võinud teisi samalaadseid asju näidata. Ning pealegi sama asja nägi juba Alien: Resurrection filmis, kui Ripley selja tagant korvi viskas.

Kokkuvõtvalt siis esimene pool filmist on väga hea (julgeks öelda uuenduslik...), teine pool vajus aga sohu. Kui juhtumisi sellele järg peaks tulema, siis mina seda ootama ei jää. Õige pea kirjutan hoopis teist masti superkangelase filmist Hellboy II, mida õnnestus ka 1. juulil näha.
6/10

Tyrone Biggums - õige Hancock

8 kommentaari:

  1. CC PLaza päevane pilet on 70.-?? Ou snäpp. Just rääkisin kellegagi, et kinopilet pole tõusnud ja see 60kr on suhteliselt soliidne hind, aga võta näpust.

    VastaKustuta
  2. http://www.forumcinemas.ee/news/2/726/

    Tõestus^^ Ootan Cinamoni valmimist, mis äkki hindu langetab. Ja pealegi tahan 3D-filme näha!

    VastaKustuta
  3. Unustasin mainida, et Bondi 22. filmi Quantum of Solace treilerit näeb filmi ees.

    VastaKustuta
  4. Tuleb välja, et ma kuulsingi lõputiitrite lõigus õigesti: "Look there's HANDJOB."

    Olin jõudnud prillid juba ära panna, aga võisin vanduda, et see pätt kutsus seal Hancock'i nii. Filmi nimi on HanCOCK ja nad alles lõpus viskavad selle üle nalja.

    VastaKustuta
  5. See oli ka minu arust üpriski andekas kild :)
    Film ise aga jah...Nagu sa ütlesid - teine pool, thumbs down...

    VastaKustuta
  6. Ja Batmani uut treilerit näeb ka seal ees btw, nendele, kes seda veel näinud pole..

    VastaKustuta
  7. Wow, mul on täpselt sama arvamus Hancockist. Hämmastav, kuidas üks film võib poole pealt äkki nii ära vajuda. Esimese poole hindeks paneksin isegi 9/10, teisest poolest parem ei räägiks.

    VastaKustuta