esmaspäev, 7. juuli 2008

Coldplay - Viva la Vida


Natukene veel muusikajuttu. Juunis ilmus Coldplay neljas album pikema pealkirjaga Viva la Vida or Death and All His Friends. Kaks esimest singlit on sellel "Violet Hill" ja "Viva la Vida", kuid need pole kaugeltki plaadi ainsad head lood. Kõige rohkem hakkas meeldima juba esimese kuulamisega "Lost!". Sellest on ka akustiline versioon bonus track'na. Oleks võinud eeldada, et nii meeldejääv viis on juba ammu ära kasutatud, aga võta näpust. Söön oma mütsi ära, kui see singliks ei saa...

Kusjuures üks vähetuntud bänd Creaky Boards süüdistas Coldplay'd plagiaadis. Väidetavalt olla Chris Martin nende kontsertil käinud ja "Viva la Vida" varastanud. Sellest on YouTube video. Laulja aga vastas, et lugu oli valminud juba palju varem. Minu arust on väike sarnasus ja vähetuntud bänd tahtis lihtsalt tuntust koguda.

Peale ülinakkava loo "Lost!" on veel mõnus suvine lugu "Strawberry Swing" ja hästi tuure üles võttev "Death and All His Friends", pärast mida on hidden track. "Yes" on ka teistest parem ehk pooled lood on väga head. Mul on riiulis kenasti Coldplay 3 eelmist albumit. Arvan, et Viva la Vida on veidi parem, kui eelmine album X&Y ja väärib ostmist. Chris'i hääl on parem, kui kunagi varem.

3 kommentaari:

  1. Juhtusin Viva La Vida't ükspäev kuulma ja jättis päris hea mulje. Violet Hill jälle nii väga ei meeldinud, aga peaks vist selle albumi järgi kontrollima.

    VastaKustuta
  2. Viva la Vida't kuulsin kuu aega tagasi MTV Movie Awards'l.

    http://filmsmusic.blogspot.com/2008/06/2008-mtv-movie-awards.html

    VastaKustuta
  3. Lõpuks on Viva la Vida video ka väljas ning lausa kaks.

    http://www.coldplay.com/vivavideo1.php
    http://www.coldplay.com/vivavideo2.php

    Mulle meeldis teine rohkem.

    VastaKustuta