laupäev, 12. juuli 2008

In Bruges

In Bruges (2008) on selle aasta suurüllataja. Kaks palgamõrvarit (Colin Farrell, Brendan Gleeson) peavad bossi (Ralph Fiennes) nõudmisel pärast ühte ebaõnnestunud tööotsa Belgia linnas Bruges redutama. Esimene ei jõua ära oodata, millal koju tagasi saab, samal ajal naudib teine Bruges vanalinna vaatamisväärsusi ja üldse kogu linna maagiat.

In Bruges on nt. kriitiku Richard Roeper'i poolaasta põhjal lemmikfilm. Olen isegi mitmes foorumis märganud, et filmi kiidetakse ning liitun teistega. Filmis on musta huumorit, paar verist stseeni, huvitav dialoog ja omapärased tegelased (üks rassistlik kääbus). Lõpp läks eriti põnevaks. Fiennes teeb seal head tööd. Farrell ja Gleeson räägivad terve filmi mõnusa iiri aksendiga ja mõlemad näitlejad on samuti ainult kiidusõnu väärt. Ärge laske seda kullatükki silmist.
9/10


1 kommentaar:

  1. Ma vaatasin lisade hulgas oleva linna tutvustuse ära aga filmini ei jõudnudki. Eks siis peaks, kahju, et täna ämma juurde kaasa ei võtnud, oleks sobinud. Nüüd aga on valik Starmani ja Jäise linna vahel.

    VastaKustuta