kolmapäev, 9. juuli 2008

Scarlett Johansson - Anywhere I Lay My Head


Kui juba siis juba. Lükkan mõneks ajaks filmid tagaplaanile ja räägin veel paarist selle aasta lemmikalbumist. Kaks kuud tagasi kirjutas kõrvaklapp Scarlett Johansson - Anywhere I Lay My Head debüütalbumist. Tänu suurepärasele "Falling Down" videole tekkis suur huvi terve albumi vastu. Ja tõsi ta on, et planeedi ilusaim näitlejanna oskab ka laulda. 11 loo hulgast leiame kümme Tom Waits vähetuntumate lugude kaverit ja ühe Scarlett'i enda kirjutatud pala "Song for Jo".


Alustan "Falling Down" kiitmisega. Selles laulus tuleb kõige paremini välja Scarlett'i omapärane hääl. See on sügavam ja hmm... jämedam, kui paljudel naislauljatel. Kusjuures see ei erinegi palju tema filmides kuuldud häälest. Ta laulab aeglaselt ja mulle meeldib eriti nt. selle loo puhul mõned sõnad, kuidas ta neid hääldab:
  • Come swinging on along
  • ...
  • That hotel was a goner

Kuulake. Ülejäänud plaadi paremiku moodustavad lood "Anywhere I Lay My Head", "Fannin Street", "Song for Jo", "I Don't Wanna Grow Up" ja "Who Are You". "Falling Down" ja "Fannin Street" lugudes laulab tausta David Bowie! Albumil mängib kitarri bändist Yeah Yeah Yeahs tuntud Nick Zinner - respect!


Juulikuu FHM's on see kuu parim plaat. Seal on ka ära toodud, et Tom Waits on mitmeid kordi kohtus võitnud, kui keegi tema loomingu kallale on läinud. Ma pole Waits loominguga tuttav. Tean rohkem tema filmisooritusi. Peab tänama lauljat, et ta Scarlett'i oma loomingu kallale lubas. Üks tsitaat ajakirjast:
"Sel kuul on see parim plaat, aga üsna kindel on, et ega album selles mõttes kuhugi ei jõua, et tulevikus mäletavad seda vähesed."

Mina olen see üks vähestest. Plaadi nimi ja kaanepilt lähevad muide hästi kokku.


Scarlett Johansson - Falling Down

1 kommentaar:

  1. See võiks olla väga hea album. Kahjuks on kõik lood VÄGA sarnase instrumentaaliga.

    VastaKustuta