kolmapäev, 23. juuli 2008

Filmidest ja Muusikast on 1-aastane!


Just nii. 23. juulil 2007 valmis blogi Filmidest ja Muusikast. Samal päeval kell 15:44 sai ka esimene postitus tehtud, milleks oli Minu CD'd. Esimese postituse tegemine möödus üsna valutult. Nagu seal sai öeldud: "Alustan lihtsalt ja postitan enda hetkel olevad muusika CD'd."

Sain isegi esimesel korral pildi lisamisega hakkama. See plaadiriiuli pilt seal on muide üks vähestest minu enda tehtud piltidest blogis, sest just eelmisel suvel müüsin oma truu digika maha. Alguses oli postituse pealkirjaks Minu muusikaplaadid (link on siiani selle nimega), mille ma hiljem vähem lohisevaks ümber muutsin. Ning vaadake lingi lõpus on number 23... nagu 23. juuli! Tegelikult olen seda imelikku numbri fenomeni pealkirjades veel paar korda märganud. Peab olema mingi blogger'i kala. Samal päeval tegin veel kaks sissekannet. Kell 19:35 Filmimöla ja kell 22:24 300.

Mida oskan veel öelda. 23. juuli oli täiesti suvaline päev ja blogi tegemine täielik uitmõte. Igavusest võib-olla ja kindlasti uudishimust. See oli muide esmaspäev, et äkki nädala algus mängis rolli, et just siis sai alustatud. Mul on isegi kahju, et blogimist palju varem ei alustanud.

2006 juuli - 2007 mai sai aega teenitud ja see tegi arvutile ligipääsu pea võimatuks. 2007 suvi oligi siis selline olukord, et istusin kodus ja vaatasin filme nagu ikka. Suur filmisõber olen olnud pikemalt, kui aju suudab meenutada. Seda mäletan, et enne, kui oma blogi otsustasin teha, uurisin Fletchu blogi, mille ma Filmiveebi foorumist leidsin. Enne blogimist kirjutasingi erinevates foorumites nii filmidest kui ka muusikast. Kurb oli, kui kunagi kadus ära Rockfoorum, kus olin suur kasutaja. Keegi kasutas seda? Praegu kasutan aktiivselt Filmiveebi, rada7, SubClub ja harva ka Hinnavaatluse foorumeid. Neis kõigis olen Soprano. Lisaks Queen.ee ja Filmimöla.

Blogidega polnud enne seda eriti kokkupuudet olnud. Näiteks Kõrvaklapi blogist olin aastaid varem kuulnud, sest teatavasti olen suuremat sorti muusika pede, kuid ühtegi blogi regulaarselt ei lugenud, vaid ainult läbi juhuse või nii. Kõige esimeseks kokkupuuteks blogiga kui sellisega oli Moby journal, mida ammusel kiviajal huviga loetud sai. Siiani viskan sellele vahest pilgu peale.

Tänasel päeval ei kujuta ma ilma blogideta päeva ettegi. Google Reader's on üle 50 blogi. Samuti jälgin blog.tr.ee filmi- ja muusikanalit. Ükspäev leidsin, et olen seal Top 100 hulka sattunud. Süsteem loetleb seal siis klikkide arvu. Praegu olen #31. Kui siin juba suuremaks linkimiseks läks, siis olgu öeldud, et mu blogi leiab ka Eesti Päevaleht Online'st.

Praegune postitus on 379's, mis tähendab, et olen 365 päeva jooksul iga päev vähemalt ühe postituse kirjutanud, 14 tükki veel varuks. Kaunter näitab praegu numbrit 26 851 (enda IP on blokeeritud).

Olen oma aastase tehtud "tööga" ise väga rahul. Kõige lahedam kokkusattumus on see, et homme, 24. juulil esilinastub The Dark Knight. Parim sünnipäeva kink. :) Aga mis siis ikka. Õnnitlused ja kõik muu möla oleks rohkem kui teretulnud ka neilt, kes tavaliselt ei kommenteeri. Tean, et mul peaks nii mõnigi püsilugeja olema. Järgmise aastani!

Piltideks üks "filmike" ja teine esimesena pähe tulev oodatavatest albumitest.

10 kommentaari:

  1. Lase samas vaimus edasi ja astun ikka korra päevas läbi!

    VastaKustuta
  2. Jõudu muidugi :)

    Ei mäletagi, millal ma seda lugema hakkasin... Ja kuidas ma siia üldse sattusin... :S Aga kuskil pool aastakest tuleb vast ära ikka... Täitsa ära harjunud igatahes juba sinu lugemisega igatahes =)

    VastaKustuta
  3. "Igatahes" sai nüüd igatahes liiga palju kirjutatud :P
    Muuda veel lausete sõnastust poole pealt :P

    VastaKustuta
  4. Hea blogi, jätka samas vaimus jne.

    Ajaa...Palju Õnne esimese aasta puhul.

    VastaKustuta
  5. Palju õnne sünnipäevaks.
    Mõnusalt kirju blogi. Ise ei ole suuremat sorti feedimees, nii et enamasti külastan lehti "käsitsi". "Filmidest ja Muusikast" aadressi tipin päevas korra ikka sisse...

    VastaKustuta
  6. Jõudu ka minu poolt. Sellega meenus, et neli päeva tagasi sai Kõrvaklapp kolmeseks.

    VastaKustuta
  7. sinu blogi on väga kerge lugeda, avaldad palju just enda arvamust ning seda, mida film/muusika on sulle pakkunud. Miinus on vahepeal see, et mõned su kirjatükid pole just alati kõige paremini kirjutatud :D Jõudu, jaksu edaspidiseks.

    VastaKustuta
  8. Tänud kõigile! kõrvaklapi blogile ka jõudu!

    Anonüümse väljatoodud miinus hakkas kohe huvitama. Mismõttes pole kõige paremini kirjutatud? :P Arvan, et olen iseenda suurim kriitik. Absoluutselt iga kirjatükk, mille olen kirjutanud ja neid hiljem lugenud, siis pole sellega rahul. Aga nagu sa ka ütlesid, et need on minu mõtted filmidest ja muusikast. Esmajoones kirjutan just enda jaoks, et nt. teatuid asju filmidest mitte ära unustada. Ja pealegi ma pole ju kirjanik, see veel puuduks. :D

    Igatahes, minust te nii kergelt ei vabane, igatahes. :)

    VastaKustuta