pühapäev, 11. mai 2008

Alien³

Väga pikkade vahedega olen nüüd kõiki Alien filme näinud. Vabandust, et kunagi alguses esimesest nii n00bilt kirjutasin. Enda varem kirjutatud asju on mõnikord halb lugeda. Lisasin täna sellele kompromissiks pilte juurde, et saaksite näiteks võrrelda tulnuka välimust järgedega. Teisest kirjutasin ka juba eelmisel aastal. Huvitav on see, et kõik Alien filmid olid mul juba mitu aastat DVD'l seisnud. Mõnikord lihtsalt lükkub edasi see vaatamine.

Kolmanda režissööriks on minu üks lemmik David Fincher (Se7en, Fight Club, Zodiac), kuid tema esimeseks projektiks saanud Alien³ on suhteliselt fail. Ta on seda isegi tunnistanud. Hindan esimest ja teist võrdselt hästi (7/10). Kolmandal peab vähemalt ühe punni vähemaks võtma. Pole originaalne enam, et kordab juba nähtut. Seekord satub Ripley koos tulnukaga vangla territooriumile, kus hakkab sama jant pihta. Ripley ajab juuksed maha ja peagi avastab, et on hüperune käigus ootamatult "emaks" saanud. Koos vangla asukatega püüavad mitme elu hinnaga tulnuka lõksu. Hea, kui nad vähemalt ise aru said, mis uksi nad kinni pidid panema. Ajas pea ringi käima see jooksmine. Lõppes veidi ootamatult (kuid hästi) teades just seda, et neljas osa on ka.
6/10

4 kommentaari:

  1. isiklikult mulle meeldis just kolmas Alien kõige rohkem. kiilakas Ripley ning see lootusetus mis kumas välja igas kaadris andis kokku väga mõnusa filmi.
    lisaks see hirm tulnuka ees oli siin kõige autentsem, polnud mingeid relvi millega ennast kaitsta või teadmatust millega lootust hoida.
    krooniks oli kohe alguses selguv tõde, et eelmises seerias happy endingu toonud väike tütarlaps ja haavatud kapten olid ilma mingi võitluseta surnud mis surnud. nende kahe tegelase selline lõpp oli nii tohutu hea algus kogu ülejäänud filmile

    VastaKustuta
  2. Unustasingi mainida seda, et kõik 4 filmi olid nagu üks tervik. Iga filmi alguses oli arvesse võetud eelmise lõpusündmusi va siis esimesel muidugi. Vaatamata sellele, et olid erinevad režissöörid ja stsenaariumid, siis kõik andsid panuse üheks tervikuks.

    VastaKustuta
  3. Olin ise kah pikemat aega Alien3 heiter, aga paar kuud tagasi sõbraga uuesti vaadates hakkas istuma, ehkki oli pisut igavavõitu (Director's Cut). Kumba ise vaatasid? Teadagi theatrical versioonis tuleb tulnukas koera seest ja DC'is härjast (ox?).

    VastaKustuta
  4. Koerast tuli...theatrical siis?

    VastaKustuta