kolmapäev, 28. mai 2008

Bob Dylan nädala pärast Eestis!


See pole muidugi uudis kellelegi, aga FBI kontsertklubi väljastas järgneva info. Soovitan minna vaatama Sõpruses linastuvat filmi I'm Not There. Aa ja hea, et uues telereklaamis nimeks Bob Bylan polnud.

Juba järgmisel kolmapäeval, 4. juunil jõuab Eestisse eluslegend, kultuuri-ikoon, rokijumal, poeet, müstik ja protestilaulik, härra BOB DYLAN isiklikult. Võib julgelt väita, et tegemist on kõige olulisema tegelasega muusikaajaloos, kes kunagi Eestit külastanud. Kes veel ei teadnud, siis just Dylan on olnud autoriks kuulsatele lugudele nagu "Konckin' On Heaven's Door" ja "Like a Rolling Stone", mille kaverversioonidest sündisid Guns N' Rosese ja the Rolling Stonesi superhitid. Vaata kindlasti ka uut teleklippi, kus Bob Dylanist võtavad sõna Ants Johanson ja Riho Sibul:

http://www.youtube.com/watch?v=NeBQHjct_ps

HOMME, neljapäeval on oodata põnevat ja sisukat ajakirjanduslikku lähenemist Dylani fenomenile nii kirjasõnas kui telepildis:

Ekspressi kultuurilisas Areen leiad Dylanile pühendatud lehekülgedelt persooniloo muusikakriitik Tõnis Kahult, nutikaid tõlkefraase Dylani tsitaatidest Hannes Varblaselt, Juhan Ulfsaki poolt valitud "Päev muusikas Dylaniga", juttu tuleb ka reedel Sõpruse kinos esilinastuvast filmist "Kus on Bob Dylan?".

Õhtul kell 22:25 algab tavapärasest 10 minu jagu pikem MUUSIKAELU saade ETV’s, mille teises pooles vestleb saatejuht Ants Johanson Bob Dylanist Riho Sibula ja Jaak Johansoniga. Välja on otsitud ka haruldasi lõike vanameistri enda pikast muusikukarjäärist

Ülehomme, reedel, 30. mail kl 21:00 esilinastub Sõpruse kinos Bob Dylani elust ja muusikast inspireeritud mängufilm „Kus on Bob Dylan?“ (I’m Not There, 2007), mille on lavastanud filmiga „Velvet Goldmine“ kinoajalukku kirjutatud režissöör Todd Haynes. Filmis teevad suurepärased rollid Kuldgloobusega pärjatud Cate Blanchett, hiljuti lahkunud noor staar Heath Ledger, Christian Bale, Richard Gere, Ben Whishaw, Marcus Carl Franklin – kõik Bob Dylanina. Esilinastusseansil räägib Bob Dylani fenomenist muusikakriitik Tõnis Kahu. Vaata ka filmi treilerit:

http://www.youtube.com/watch?v=CZGseissqX8

Tasub vaadata ka Rahva Raamatu kauplusesse Viru keskuse IV korrusel, kus müügil lai valik Bob Dylani muusikat, kontsertlindistusi ja raamatuid.

Juba järgmisel KOLMAPÄEVAL, 4.JUUNIL on Sul aga kordumatu võimalus näha oma silmaga meest, kes omal müstilisel moel on mõjutanud maailma sama palju kui Elvis Presley või Biitlid. Siinsamas Eestis, Tallinnas astub lavale BOB DYLAN koos bändiga.

Piletid Legendi kontserdile on müügil Piletilevi müügipunktides ja Statoili teenindusjaamades üle Eesti.


www.fbi.ee

2 kommentaari:

  1. Dylan on kahtlemata geniaalne muusik, aga tihtipeale on mulle coverid tema lugudest rohkem meeltmööda olnud. Näiteks hullupööra meeldib Bear McCreary versioon loost "All Along The Watchtower". Vaatama ei jõua Dylanit kahjuks.

    VastaKustuta
  2. Grrrrr.. tahaks ka Dylanit näha, aga paistab, et Hollandisse ta praegu ei plaani tulla :(

    Minu lemmikud nagu JR Cash ja Roy Orbison on Dylaniga palju koostööd teinud ning Dylan on pea ainuke kes veel elus on...

    VastaKustuta