laupäev, 31. mai 2008

Enter the Dragon

Mõtlesin, et võiksin seda äsja antud Kung Fu fänni tiitlit veidi värskendada ja vaatasin tuntud Bruce Lee filmi Enter the Dragon (1973). Väiksena liigutas mind väga tema eluloofilm Dragon: The Bruce Lee Story (1993), mille lõpus oli sama stseen kuulsast peegli labürindist. Enter the Dragon oli esimene suur Hollywoodis tehtud võitluskunstide film, mis sai läänes ülipopulaarseks ja on legendaarne tänaseni.

Käsikiri meenutab paljuski tavalisi Hollywoodi actioneid, kuid sisaldab Bruce Lee kordineeritud kaklusi. Dialoog on kõik inglise keeles. Lee peab sisse imbuma Han'i juhitud saarele, et tema räpased teod päevavalgele tuua. Han korraldab võistlused elu ja surma peale, millest võtavad osa nt. üks afro ninja :P ja võlgades elav Roper. Need kaks olid koos Vietnamis. See oli huvitav, et tegelasi tutvustati flashbacki teel.

Tuli üllatusena, et eelmise aasta komöödia Balls of Fury oli selle koopia. Nüüd ei teagi, mis sellest jandist arvata. Veel nt. Rush Hour 2 kasutas ära seda naiste valimist. Nüüd on vähemalt teada, kust see algselt pärit on nagu ka paljud teised viited. Enter the Dragon tegi Bruce Lee'st legendi. Muide ta sai filmimise käigus mitmest kohast haavata ja mao käest hammustada! Bruce Lee suri aga 6 päeva enne selle esilinastumist peavalu tableti kõrvalmõjudel vms. Tema poeg Brandon Lee suri ka noorelt The Crow võtetel.
7/10

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar