kolmapäev, 7. mai 2008

Flash Gordon

Flash Gordon (1980) on kohustuslik vaatamine igale Queen'i fännile, kuid mitte ainult. Filmi soundtrack on mul aastaid riiulil olnud, mida olen mitmeid kordi kuulanud. Lugudes on palju dialooge filmist, et vaadates võisin peast teksti kaasa öelda kuigi vaatasin esimest korda. Peaks olema mul esmakordne juhus kõigepealt soundtracki kuulata. Tõsi küll, Kill Bill: vol. 2 ja Death Proof'ga oli samamoodi. Niipidi tegutsedes annab filmidele juurde seletamatu lisaväärtuse. Brian May kirjutatud teemalugu rokib tänase päevani. Mingi aeg tagasi tehti sellest isegi remix.

Film ise on ikka paras juust küll. :) Põhineb kunagisel koomiksil ja teleseriaalil. Eelmine aasta tehti sellest isegi uus sari. Flash Gordon on tavaline Ameerika jalgpallur, kes eksikombel koos äsja tutvutud naisega ja ühe hullu teadlasega universumisse põrutavad. Seal langevad nad valitseja Ming kätte, kes tahab tervele Maale lõpu peale teha. Flash on veidi ebatavapärane kangelane, kuid lõpuks päästab ikkagi päeva.

Sci-fi fännidele on film kindlasti tuttav. Flash Gordon on ehe näide hea-halb filmist. Tegu on nii camp stiiliga, et seda lihtsalt peab armastama u. nagu Batmani sarja. Hullud kostüümid ja kohati absurdne dialoog: Flash, Flash, I love you, but we only have fourteen hours to save the Earth! Mulle meeldis eriti muidugi Queen'i muusika. Sellist peent seksiteemat oli üllatavalt palju sees. Ornella Muti võlus mindki ära. :P The End lõppu pandud küsimärk tuli tuttav ette American Dad episoodist Tearjerker.

Kirjutasin samaaegselt ka WordPress's. Panin sinna ühe vaimuka stseeni loost Football Fight ja 3 ülikoomilist sketchi sarjast Big Train, mida olin samuti enne filmi näinud. Flash aah!
7/10

6 kommentaari:

  1. Järgmisena võta ette Flesh Gordon. :)

    VastaKustuta
  2. See Football Fight stseen on tõesti väga naljakas. Lugu ise on üks mu lemmikumaid kogu albumilt. Flash Gordonit peakski vist vaatama pigem kui komöödiat, mitte nii võrd põnevikku?
    Peaks ise ka, suure Queeni fännina, filmi ära vaatama ükspäev. Päris huvitav võib olla asja jälgida, kui enne soundtrack läbi kuulatud ja mõned laused peas.

    VastaKustuta
  3. Pigem komöödia muidugi.

    Järgmiseks on plaanis Highlander ära vaadata, mis on mul ammu juba olemas. Sarja kunagi vaatasin. Filmi pole omateada kunagi näinud.

    VastaKustuta
  4. Eesti juurtega filmistaar Ornella Muti alustab Balti turneed

    Käesoleva aasta 19.-21. juulil alustab Eesti juurtega Itaalia filminäitleja Ornella Muti Riias oma Balti turneed, et arendada Baltimaade filmikunsti, kohtuda austajatega ning tutvustada endadisainitud uut ehtekollektsiooni.

    Ornella Muti, kelle isa on Itaalia ning ema Eesti päritolu, kohtub kahe päeva jooksul Läti Ühingu Riia majas austajatega ning teeb esimesed sammud, et arendada erinevaid Balti kunstiprojekte, mida tal on plaanis pikaajaliselt toetada. Muti’st saab ka itaalia filmikunsti ametlik esindaja Riias. Ornella Muti Balti Turnee algab VIP vastuvõtuga, millel osalevad ka tuntud eesti loomeinimesed. Lähiajal on Ornella Mutil Balti tuuri raames plaanis külastada ka Tallinna.

    Ornella Muti Balti turnee üks eesmärk on ka tutvustada enda uut ehtekollektsiooni, mida seni on demonstreeritud ainult New Yorgis. Ornella Muti sõnul inspireerisid teda uue kollektsiooni disainimisel maalilised vaated ning uue avastused, mida ta koges tööreiside ajal. Muti disainitud ehted muutis reaalsuseks rahvusvaheline suurettevõte KGC. „Ma tahan teha naised õnnelikuks. Kõik naised armastavad ehteid, mina aga püüdlen täiuslikkuse poole ning armastan hästi tehtud asju. Tahtsin luua ilusaid ja kvaliteetseid ehted, mis on soodsa hinnaga, et kõik naised saaksid neid endale lubada. Kaunid ehted, mida me kanname, tõstavad meie enesekindlust. Ma püüdlen selle poole, et anda igale naisele jõudu uskumaks endasse ning kinkimaks enesele naudinguid“, ütles Ornella Muti.

    Kõiki Ornella Muti kollektsiooni esemeid saab osta ainult internetist ametlikult koduleheküljelt www.ornella-muti.com. Alates 2008. aasta 1. juulist on võimalik tellida käevõrusid „Free Me if You Love Me
    ” kohaletoimetamisega Riiga ning saada need kätte Ornella Muti Balti Turnee ajal, 19., 20. ja 21. juulil.
    Ornella Muti (Franceska Romana Rivelli) sündis 9. märtsil 1955. aastal Roomas. Ta on mänginud umbes sajas filmis ning paarikümnes teleseriaalis. Näitleja on pälvinud teiste seas “Nastro d’Argento” („Hõbedane Lint“) autasu, mille ta sai 1988 ja 1989 aastal, ning “Grolla d’Oro” („Oscari“ itaalia analoog) filmiauhinna, millega tema karjääri pärjati 1998. aastal. Viimastel aastatel on Ornella Muti hakanud tegelema heategevusega, aidates kaasa itaalia filmiklassika säilitamisele. Näiteks taastati näitlejanna helde panuse abil režissöör Frederiko Fellini film „Toby Dammit“ (1968. aasta).

    VastaKustuta