laupäev, 17. mai 2008

4 Months, 3 Weeks and 2 Days

Rumeenia abordi aineline draama 4 luni, 3 saptamâni si 2 zile (2007) on vaatamist väärt. 1987. aasta Rumeenias üritab tüdruk koos oma sõbranna abiga aborti teha, mis oli muidugi tol ajal igatepidi keelatud. Selleks palkavad nad nurgataguse "arsti" ja üritavad märkamatult ühes hotellis asjaga ühele poole saada. Asja teeb huvitaks see, et filmi peategelaseks on see sõbranna, kes hätta sattunud tüdrukut abistab. Film on põnev. Alguses ei saa suurt aru, mida tüdrukud plaanivad. Siis tuleb aga pikk dialoog selle arstiga, kes teeb tüdrukutele selgeks, et asi on naljast kaugel. Kuna loode on juba peaaegu 5 kuu vanune, siis läheb see juba mõrvana arvesse. Protseduuri ennast nägi ka kuigipalju pealt. Hiljem pidi sõbranna veel lootest vabanema. Reaalne teema. Küsiks selle peale nagu Chalice loos Peremeesorganismid, et "Naised naised, mis te teete?" Küll on hea, et Juno ei otsustanud abordi kasuks.
7/10 (peaaegu 8/10)

2 kommentaari:

  1. Sa vaatasid ka selle filmi ära :). Kartsin hullemat arvustust. Et pead filmi liiga masendavaks. Aga sa isegi kirjutasid: "Film on põnev" - olen sellega täiesti nõus.

    VastaKustuta
  2. Ei pea masendavaks. Pigem just pingeliseks ja huvitavaks. Just see koht, kui sõbranna läks oma poisi ema? sünnipäevale ja seal ainult muretses oma sõbranna pärast, kas viimane saab seal hotellis üksi hakkama.

    VastaKustuta