neljapäev, 17. aprill 2008

Juno

Arvate, et hakkan Juno't (2007) hullult kiitma? Hell yeah, et hakkan! Kui ma 2007 aasta filmidele tagasi vaatan ja neist mingi kokkuvõtte teeksin (võib-olla millalgi teen), siis oleks see vähemalt top 5's. Olen väga palju eelmise aasta filme näinud ja Juno jääb neist kauaks meelde.

Kahju, et see meie kinodesse ei jõudnud. Mõni aeg tagasi anti küll lootust, kuid nüüdseks juba mõttetu, sest DVD on väljas. Kriitiku Roger Eberti süda karjus enne Oscareid filmi ja peaosalise Ellen Page võitu, kuid mõistus ütles vastavalt No Country for Old Men ja mööda ennustatud Julie Christie. Kokku kandideeris Juno neljale Oscarile ning sai ainuõigelt originaalstsenaariumi eest.

Ellen Page varastas iga stseeni. Juno karakter on midagi ennenägematut. 16-aastase kohta hämmastavalt vaba sõnavaraga ja sellise poisiliku olekuga. Mis eriti rokkis, et tüdruk rokkis! Sama tegi mingil määral ka tema sõpra mängiv Michael Cera (Superbad), sest neil kahel oli oma bänd. Kuulasin pärast filmi nende ühist lõpulugu "Anyone Else But You" vähemalt 10 korda järjest. See on kaver, originaal The Moldy Peaches esituses oli ka soundtrackil, mida kuulasin juba enne filmi nägemist. Film andis igale loole oma värvi juurde, mida enne niisama kuulates ei osanud näha. Veel oli filmis Gibsoni kitarr ja tegelased soovitasid üksteisele erinevaid bände muuhulgas Mott The Hoople ja Sonic Youth.

Good one, käsikirja autor ja endine strippar Diablo Cody! Juno on lihtsalt nii nummi igast küljest.
9/10

4 kommentaari:

  1. Kas Sa ei tahaks kirjutada filmide juurde, kust Sa filmi saanud oled? :) Ma hakkasin praegu seda Junot otsima ja leidsin ainult USA netipoodidest... Aga alati ei viitsi tellida ja teinekord tahaks kohe näha :P Ja võib-olla on mõnda asja Eestis täiesti saada ja ma lihtsalt ei oska otsida õigest kohast.

    VastaKustuta
  2. Konkreetselt Juno pärineb mul internetist :) Samal põhjusel nagu sul, et vahel tahaks kohe näha. Lootus on et Juno dvd tuuakse ikka Eesti turule, sest see on must see.
    Tavaliselt, kui olen filmi ostnud, siis panen juurde sildi dvd.

    VastaKustuta
  3. Selge :) Kuna mingist varasemast postitusest jäi mulje, et Sa ostad-tellid DVD-sid (ka), siis sellepärast küsisingi. Et teaks, kust otsida :)

    VastaKustuta
  4. Jõudumööda jah ostan. Oleks mul lõputult raha, siis ainult originaale ostaksin. Juno lisamaterjale tahaks näiteks väga näha.

    VastaKustuta