esmaspäev, 26. mai 2008

National Treasure: Book of Secrets

Olen sel kuul juba Indy seikluste küüsis olnud, et andsin võimaluse ka National Treasure: Book of Secrets (2007) nii-öelda seiklusele. Esimene film oli hea. Teises midagi uut enam pole. Samas on asi palju mastaapsem. Cage röövib lausa presidendi ja teeb muud möllu. Cage ajab taga ainult USA presidentide silmade jaoks mõeldud saladuste raamatut, milles olev info aitaks tema perekonna au päästa. Nimelt tema vanavanaisa süüdistakse Abraham Lincoln'i mõrvas. Nime puhastamiseks peab Cage leidma tõendi, et eksisteerib kullast linn. Veidi ebareaalne teema, kuid ega Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull selles osas kuigi loogilisem polnud.

Üks huvitav review Indy uue filmi kohta pani asja hästi paika. Küsin teilt: Mis on Nicholas Cage tegelase nimi filmides National Treasure? Või varsti triloogia The Mummy kangelase nimi, keda me kõik teame mängib Brendan Fraser. Täpselt! Me ei tea, sest meid ei koti. Aga vaat Indiana Jones nimi on meil veres. Nagu see review tüüp räägib, et kõik need wannabe Indy filmid on mõjutanud vaatajate arvamusi seiklusfilmidest. Vaatajad on kõike juba näinud, et üks kristallpealuu polnud sellepärast enam värske. Samas 5+ et see lõpus ära lendas. Mõlemas on ka teemaks kullast linn. Mis see meile ütleb? Indiana Jones 4 oli National Treasure 2 rip-off? Õnneks mitte. National Treasure jääb kõvasti alla igale Indy osale. Mis siis, et lood kattuvad. Iga kell vaatan Indy't ennem just sellepärast, et tegu on Indy'ga.

Samas tuleb tunnistada, et seiklusmängude- ja filmide pedena igav ei hakanud. Oli jälle huvitavat puzzletamist. Tundus, et see häkkijast sidekick oli siin filmis veel suurem otu kui esimeses, aga lihtsat huumorit on ka vaja. Uus tegelane oli Cage ema mänginud Helen Mirren. Ed Harris polnud mitte nii paha tegelane, kui esimeses Sean Bean. Kolmas film tuleb raudselt. Raha lõhn on sellel küljes. Trashi muljeid lugedes nägin, et kommentaarides rääkis Forza mu 10,000 BC ülevaatest. Erinevalt National Treasure'st ei tahaks selle järge keegi näha. Hoidku jumal selle eest!

Muide kas ma olen ainus, kes peab NT posterit üpris maitselagedaks, eriti need leegid seal all? Filmikaadrite hulgast polnud ka suurt midagi valida. Ongi hea, säästan bloggeri ruumi vahelduseks.
5/10

6 kommentaari:

  1. Unustasin kirjutamata, et juba teises Cage filmis õrritatakse J.F.K. tapmisega. Mäletatavasti The Rock lõppes sellega. Saladuste raamatus nad lehitsesid ka sujuvalt sealt lehelt üle. Kuradi Jerry Bruckheimer.

    VastaKustuta
  2. Teatud inimgrupile kannab poster selget sõnumit, tõrvik on illuminaatide sümbol.

    VastaKustuta
  3. Mõelda vaid seda kõike Walt Disney filmis.

    VastaKustuta
  4. Ben Gates!! :D Mina nii palju NT-ga ei kurjustaks sest mulle on mõlemad filmid meeldinud (loomulikult ei ole sellist pühendumist nagu Indi filmidega!!) ja selliseid filme vaadates tekib alati võrdlus IJ-ga.. sinna ei saa miskit parata.

    Siiski leian, et selle filmi eesmärk on natuke teistsugune sest päriselu juhtumisi üritatakse fiktsiooniga segada. Näiteks ma ei teadnud ma lauset mis Wilkes-Booth lavalt hõikas ja et ta kuulus KGC ühingusse (mis on tõsi). Samamoodi ei teadnud ma ka seda, et vabadusesamba väiksem koopia on Pariisis ja kes selle autor on (Edouard Laboulaye);-) Ning jutt Resolute desk´ist vastas ka tõele, nagu ka see millest need tehti ja et Roosevelt lasi paneeli laua ette paigaldada, et teda ratastoolis ei nähtaks... jälle natuke targem.

    Foorumites sahistatakse, et järgmine NT film on sellest mis oli lehel 47 :D

    Kinos olles nägin ka Mummy 4 trailerit.. oli näha, et nad on miski suure rahasüsti saanud sest terve trailer koosnes CGIst ja paar kaadrit oli vast ka näitlejatest.. aga jah, Brendan Fraseri tegelase nime küll ei mäleta ning 4 Mummy filmi on küll liig mis liig.

    Esimest korda sai BF nähtud filmis Encino Man koos Sean Astiniga, kus BF valetati vahetusõpilaseks Eestist lol

    Ja lõpuks RIP Sydney Pollack.. nii need paremad järjest lähevad.

    VastaKustuta
  5. Ega ma ei kurjustagi. Hea keskmine film. Ma teadsin et väike Vabadusesammas ka Pariisis asub. :)
    Mummy 3 treilerit nägin ja panin ka oma teise blogisse. Eks näeb mis sellest tuleb. Enne uut vaatan kindlasti 1 ja 2 üle.

    Jah Sydney Pollack'i viimast filmi The Interpreter olen näinud. Vanemaid filme polegi kahjuks näinud.

    VastaKustuta
  6. Ups.. ma miskipärast arvasin, et see on juba neljas Mummy film :D

    VastaKustuta