esmaspäev, 12. mai 2008

My Blueberry Nights

My Blueberry Nights (2007) oli viimase PÖFFi kavas, hiljem Sõpruses ning oli ka 2007 Cannes'i avafilmiks. Tegu on täpselt sellise independent filmiga, mis sobib PÖFFi kavva. Režissööriks on hiinlane Kar Wai Wong, kelle varasemate töödega ma tuttav pole kahjuks. See on tema esimene ingliskeelne proov.

Peaosas on laulja Norah Jones, kellele see oli debüüt ja seni ka ainus film. Sai väga hästi hakkama peab mainima. Norah Jones tegelane satub Jude Law peetavasse hubasesse restorani, et seal mustikakooki süües oma südant puistada äsja lahku mindud poisist. Ja nii käib ta seal mitmel ööl kuniks ükspäev ootamatult mööda Ameerikat rändama läheb. Püüdes end taas leida ja koguda raha auto jaoks käib ta kahel tööl korraga ja vahetab linn linna järel elukohti. Samal ajal kirjutab ta kogu aeg Jude Law tegelasele ja räägib oma kogemustest. Peaaegu aasta hiljem saabub ta NY tagasi ja leiab seal õnneliku lõpu.


Nüüd aga Natalie Portman'st, kelle pärast ma filmi üldse otsustasin vaatama hakata. Õnnetuseks tuli ta ekraanile alles viimasel kolmandikul, kuid seda enam oli mida vaadata. Tema suuresti päästis filmi, sest oli väga värvikas karakter. Proff pokkeri mängija, kes mitte kedagi ei usaldanud. Isegi mitte oma isa. Norah Jones satub temaga kokku ja mõlemad saavad sellest lühikesest kohtumisest väikese õppetunni. Enne teda kohtub ettekandjast Jones veel David Strathairn ja Rachel Weisz mängitud tegelastega, kes on omavahel lahku läinud. Mees otsib lohutust klaasipõhjast samal ajal kui naine käib teistega.


My Blueberry Nights on veider film. Tegu oleks rohkem nagu teatrietenduse või lühifilmiga. Jäi poolikuks ja pinnapealseks, kuid mõne elutarkuse võib kõrva taha panna küll. See "ujuv" kaameratöö mulle ei istunud. Tavaliste kaadrite vahele oli põimitud kaadreid, mis liikusid nagu aegluubis. Arusaadavalt režissööri varasemate filmide tehnika, vist. Loe ka Coffee & Movies arvamust. Otsisin huvi mõttes veel arvamusi filmi kohta ja leidsin kellegi Väike Päike ja Tsitronkollane kirjutised. Viimasel on eriti põhjalik analüüs. Mina nii kirjutada ei oska... Huvitav on lugeda tavaliselt mitte filmidest kirjutavate blogijate arvamusi.
6/10

7 kommentaari:

  1. Mm, aga Rachel Weisz näeb küll (antud pildil) väga kena välja. Vaataks või sellepärast. XD

    VastaKustuta
  2. Minu meelest täiesti kohutavalt veniv film. Mingi hetk tundus, et see on lõputu... Samas enamus kiidab. Ise tean kolme inimest, kellele see film ka ei meeldinud.

    VastaKustuta
  3. Rachel Weisz - kena nagu alati!

    Üldiselt mulle ka pigem ei meeldinud. Õigem hinne oleks 5, kuid Natalie tõstis punni võrra. :)

    VastaKustuta
  4. Sa oled viimasel ajal päris tihti kirjutanud filmidest, mida ise hiljuti olen kinos vaatamas käinud. See on meeldiv :)!

    Minu arust suht igav film, aga mitte ka väga hull. Natuke nagu ülearu aeglane. Võibolla liiga naistekas? Õnneks Weiszi ja Portmani mängitud tegelaskujud lisavad mõnusat vürtsi ja vaheldust. Ise paneks hindeks 5,5/10.

    VastaKustuta
  5. Lihtsalt juhus, et neid filme olen vaatama sattunud. 4 Months, 3 Weeks and 2 Days sain muidu ka. Selle nädala jooksul ehk jõuan ära vaadatud.
    Raul, kui sa mulle kinopiletid välja teeksid, siis käiksin iga päev kinos neid filme vaatamas mida sina. :) Praegu on vaevalt söögiraha. Mis ei takista mind muidugi sel kuul vähemalt Speed Racer't ja Indiana Jones'i vaatama minemast. Tõenäoliselt esilinastustele.
    Kuid sa võiksid peale kinofilmide ka vanemaid filme vaatama hakata.

    VastaKustuta
  6. Ootan väga sinu arvustust 4 3 2 kohta.

    Ise Speed Raceri esikale ei jõua, kuigi väga tahaks. Põhjuseks on korvpalli Eesti meistrivõistluste 2. finaalmäng.

    Eks ma vaatan ka vanemaid filme. Viimasel ajal siiski paraku üsna vähe. Väga palju on veel nägemata vanu filme, mida tahaksin kindlasti vaadata (näiteks American Graffiti, Fargo jne). Küll jõuab :). Lähiajal ootab vaatamist 2005. aasta Stoned, mille DVD hiljuti soetasin.

    VastaKustuta
  7. Korvpalli reportaaži siis paluks blogis :)
    Stoned ei kõla hästi. :D

    VastaKustuta