esmaspäev, 5. mai 2008

Mr. Woodcock

Mr. Woodcock (2007) on alla keskmise USA komöödia. Billy Bob Thornton mängib karmi kehalise kasvatuse õpetajat, kes poiste elu põrguks muudab. John Farley (Seann William Scott) käis ka kunagi tema tunnis ja sai pidevalt selja prügiseks või näiteks kurikaga munadesse. Oma kogemustest kirjutas ta aastaid hiljem raamatu "Letting Go". Üle pika aja kodukanti külastades avastab nüüdseks tuntud kirjanik, et Woodcock on tema emale (Susan Sarandon) ligi ajanud ja see pole noormehele muidugi meeltmööda. Kirjaniku mänedžeri mängiv Amy Poehler on äge. Ta mängib samuti nagu Billy Bob Thorton praktiliselt samu tegelasi igas filmis, kuid need ei tüüta ära.

Filmi viga on selles, et on etteaimatav ja polnud ka nii väga naljakas. Õigemini üldse polnud. Aga nii kui Mr. Woodcock alguses ekraanile ilmus ja poisse käsutama hakkas, siis tuli täielik flashback ühest meie leitnandist. Üks-ühele see leitnant ja Mr. Woodcock. Leitnant käskis meil samamoodi joosta kasarmu ringe, kui valel ajal suu lahti tegime vms. Või ta rääkis u. selliseid musti anekdoote: Leitnant saab teada, et reamehe Nullikese* isa sai surma ning käseb rühmal üles rivistuda, et kurba uudist edastada. "Kõik kelle isa on elus astuge üks samm ette! Ei ei, kuhu sina astud reamees Nullike..."

Kui oli selline vabam õhkkond näiteks metsalaagris või relva puhastades, siis pidi keegi talle ise anekdoote rääkima, et igav temaga just polnud. Filmile annan hindeks sama palju (vähe), kui ühele teisele misterile: Mr. Magorium's Wonder Emporium.
4/10

* - Nullike oli Sõdurilehe ühe koomiksi nö. kangelane. Pole enam meeles, mis nime ltn. kasutas.

2 kommentaari:

  1. Kiikasin siin lavastaja filmograafiat ja nägin, et tema teine film on Lars and the Real Girl. Hoopis teist masti film, andsin 8/10.

    VastaKustuta
  2. Filmi algus oli tõotav, lõpp mage, seega algus 6/10, lõpp 4/10 -kokku annaksin ise 5/10

    VastaKustuta