esmaspäev, 12. mai 2008

Magnus


Kohus pani "Magnuse" seitsmeks aastaks keelu alla

Harju maakohus otsustas, et Kadri Kõusaare filmi "Magnus" ei tohi seitse aastat näidata. Keelatud on film nii kinos, DVD-del, veebilehtedel kui ka kõigil muudel andmekandjatel...

http://www.epl.ee/artikkel/428625


Nüüd küll kahetsen, et seda võimalust ära ei kasutanud, kui filmi erandkorras paari päeva jooksul Kinomajas näidati. Olen mitmete tavablogijate arvamusi Magnusest lugenud. Arvamused on u. pooleks. Ei imesta, kui varsti ootab kohtutee ees ka kõiki neid, kes filmi näinud on! Ülejäänud ootame siis 7 aastat! Kultusfilm on sündinud.
http://www.magnusfilm.com/

6 kommentaari:

  1. Tsiteerides Kivisildnikku___ - tra, ma tahaks teada millele need lollid tsensorid toetuvad, kus euroopas veel sihukest siga keeratakse? on siin euroliit või mingi somaalia. tule frikatill taevast alla ja löö teibaga maha

    VastaKustuta
  2. Nii palju kui ma olen lugenud, on põhjuseks isikuandme kaitse. Kui mu mälu ei peta, siis kasutas autor tõestisündinud materjali...

    Kuna Eesti on nii väike siis peale filmi vaatamist võidakse see isik ja tema perekond kindlaks teha ja meedial on võimalus jälle kellegi elu ära solkida.

    See on minu arusaam miks see keelu alla pandi...

    VastaKustuta
  3. mulle teeb nalja just see et harju maakohus (mis on vist isegi alles 2 astme kohus) keelas selle levitamise ära kogu maailmas :)

    ning see, et meedia kellegi elu ära rikuks ei kehti selle filmi puhul. esiteks mängib seal ju pereisa ennast oma nime all ja kuna see on nagunii juba teada siis mida nagu enam ...
    tunduvalt tähtsam selle asja juures on just filmi terav ja tähtis sõnum mis jääb nüüd edastamata.

    VastaKustuta
  4. Sel laupäeval, 17. mail korraldavad Tartu Gei Noored klubis Tige Tikker rahvusvahelisele homofoobiavastasele päevale pühendatud peo.

    Uksed avatakse reedel õhtul kell kümme ja dresscode on seekord punane või vikerkaarevärvid.

    Üles astub kõigi lemmik Rolf !

    Enne südaööd pääseb peole kõigest 75, pärast südaööd aga juba 100 krooni eest.

    Turvalisuse tagamiseks pääseb peole vaid listi alusel, millega saad liituda, kui kirjutad kapistvaljas@gmail. com ning annad teada oma nime ja selle, kui palju sõpru sa kaasa võtad.

    Sel korral on lisaks listile peole võimalik pääseda ka flaieriga, mille leiad SIIT. Prindi see vaid välja ja näita uksel ette!

    Sissepääs alates 18. eluaastast!

    VastaKustuta
  5. Anonüümne mis sa oma nime ikka muudad.

    VastaKustuta
  6. @a. harju maakohus on ikkagi 1. astme kohus, mitte teise astme kohus - nüüd alles jõuab nimetatud kohtuasi apellatsioonkaebuse korras teise astme kohtuni (milleks on Tallinna Ringkonnakohus).

    ciao Soprano!

    VastaKustuta