reede, 28. märts 2008

The World's Fastest Indian

Jätkan tõsieluliste filmidega. The World's Fastest Indian (2005) puhul ma juba eeldasin, et film on biograafilise sisuga. Edusammud! Ainult pealkiri pani mõtlema, et kas vanameister Anthony Hopkins mängib selles indiaanlast. Ei kaugel sellest. Ta kehastab hoopis Uus-Meremaal elanud Burt Munro'd, kes püstitas kiirusrekordi oma 1920. Indian mootorrattaga. Loomulikult oli see tal käepäraste vahenditega "kergelt" putitatud. Ma ju üpris võhik mootori alal, et ei tulnud pähegi, et Indian võib mootorratta mark olla. Rekordi püstitas ta 1967. aastal. Kui wiki ei valeta, siis lõplik rekord oli 295 km/h. Kõige tähelepanuväärsem selle asja juures, et mees oli siis 68-aastane.

Film on iseenesest väga mõnus road movie. Midagi The Straight Story sarnast. Üks muhe vana sõidab läbi Ameerika, kohtub igasuguste inimestega, satub mõningatesse sekeldustesse. Elasin südamest kaasa, kui ta pärast kõiki takistusi lõpuks eluaegse unistuseni jõudis. Burt Munro oli peale kihutamise ka kõvem naistemees nagu selgus. :P Hopkins mängib muidugi hästi. Aksendi ja kogu olekuga. Mulle on alati biograafilised filmid meeldinud. World's Fastest Indian on järjekordne lemmik. Saan jällegi hea meelega hea hinde anda.
9/10

4 kommentaari:

  1. Üks minu lemmikfilme ja seda tänu lihtsusele ja loomulikkusele. Meeldis, et film põhines tõsielu tegelasel ja Hopkins tegi ühe oma parima rollisoorituse. Kahjuks sellised filmid ei ole just eriti populaarsed ja suurt kassat nad sisse ei too ning suurem vaatajaskond ei oska ka selliseid rahuliku tempoga filme kahjuks hinnata..

    Mulle on film veel lähedasem, sest olen ise Invercargill´is käinud ligi kaks aastat tagasi.. kahjuks sellel ajal ei olnud võimalust filmi näha ja seega jäi muuseumis või Munro elukohas käimata. Eks järgmine kord jõuab ;)

    VastaKustuta
  2. Uus-Meremaal tegi film head kassat: $7,043,000 mis tegi sellest populaarseima kohaliku filmi (wiki). Lord of the Rings tuleb kõrvale jätta muidugi. :)
    Tahan ka Uus-Meremaale reisida. LotR pede nagu ma olen. :P

    VastaKustuta
  3. Uus Meremaa on täiesti ´out of this world´ koht, eriti lõunasaar kus vähem rahvast, aga looduse ilu jätab pidevalt suu lahti. Soovitaksin kõigil raha korjata ja siis sinna reisima minna.. midagi sellist ei ole mina küll ennem näinud.

    PS Peter Jackson päästis LOTR filmidega Uus Meremaa majanduse ja nii palju kui ma mäletan siis reisimine air new zealand lennukitega on talle alati tasuta. Peale selle ostis ta ka palju maad kokku, et siis sellega mitte midagi teha kui et loodust säilitada. Vot selline mees...

    Kui kunagi peaksid minema siis võin sulle ´must visit´ kohti soovitada :D

    VastaKustuta