pühapäev, 23. märts 2008

Bee Movie

Bee Movie (2007) on animatsioon Dreamworks stuudiolt, mis on toonud meile nt. Shrekid, Shark Tale, Madagascar. Suvel tuleb neil Kung Fu Panda. Bee Movie kirjutas tuntud koomik Jerry Seinfeld, kes ise ka peaosa sisse luges. Räägib see mesilastest muidugi. Tore film nagu animatsioonid ikka. Ilus värviline, keskmiselt humoorikas. Mesilased avastavad, et inimesed söövad mett ehk varastavad nende raske töö vilja. Nii kaebavad mesilased inimsoo kohtusse. Unustasin öelda, et filmis oskasid nad inimestega rääkida. Kohtus küsitlevad nad nt. iseennast kehastanud lauljat Stingi (mesilase astel) ja näitleja Ray Liotta't, kellel oli müügil tema nimeline mesi. Mesilased võidavadki, kuid sellega tekib üks suur probleem, mida vaadake juba ise.


Aega sisustab hästi. Pixari filmid on siiski aste kõrgemal. Just sisulise poole pealt, kuid Bee Movie sisu polnud ka paha. Eriti hea oli kunagine libatreiler, kus Jerry proovis alguses filmi teha päriselt ja Steven Spielberg soovitas, et tehku animatsioon. Teine treiler oli proov auto esiklaasiga, kus putukatele õudusunenägu korraldati ning oli päris vaimukas. Bee Movie on kokkuvõtvalt keskmine animatsioon. Natukene parem, kui A Bug's Life. Mis putukad järgmiseks?
6/10

2 kommentaari:

  1. Need "real life" trailerid olid muhedamad kui terve film kokku. Vanasti suutsid multifilmid vaatajaid mingil määral ka harida - see jagas aga paksult ebaõigeid teadmisi loodusest. Teos vormus veidraks keskmise Ameeriklaste eluviisi propakandaks. Ja ei erinegi see palju nõuka-aegsest elust. Pole sul vaja palju elust teada - piisab, et oleks ilusaid värvilisi pildikesi. Ole usin lihttööline ja ära kipu "oma kastist" väljapoole. Kui midagi sulle ei sobi siis kaeba raip kohtusse (nõuka ajal oleks teatud ringkondadele vihje antud). Ma läheks parem aasale päris mesilasi jälgima kui seda joga uuesti vaatan.

    VastaKustuta
  2. Nõustun. Ära aasal nõelata saa ainult :)
    Ma sain eelmine aasta esimest korda mesilase astelt tunda.

    VastaKustuta