kolmapäev, 19. märts 2008

Hard-Boiled

John Woo märul Hard-Boiled (1992) oli üheks eeskujuks eelmise aasta minu lemmik actionile Shoot 'Em Up, mille režissöör isegi tunnistas, et võttis Hard-Boiled eeskuju. Lisaks veel Lola rennt ja Bourne Supremacy. Eelnev oli üheks põhjuseks, miks seda näha tahtsin. Teiseks on film niigi tuntud ja armastatud märulisõprade hulgas. Mind filmi sisu nii väga ei köitnudki. Tulirelvad olid põhilised.

Peategelane Tequila (lahe nimi) on kõvemast puust cop, kellel on suurem operatsioon käsil. Selle käigus tutvub ta allilma sisse imbunud salaagendiga ning kahekesti hakkavad nad kurjamitele kõvasti tina andma. Umbes kolmveerand filmi algusest on igav, mõnede action stseenide eranditega. Kuid viimane osa haiglas oli kõva. Bodycount oli seal impressive. Relvasid peaaegu kordagi ei laetudki. Ainult andmine käis. Eelarve oli neil üpris väike, kuid märulist puudu ei tulnud. Mõned pikad katkematud stseenid olid eriti lahedad. Need annavad just actionfilmile palju juurde, sest vaataja tunneb nagu oleks ise märuli keskel ja kõnniks kui kangelase sabas.

Shoot 'Em Up ja Hard-Boiled üheks konkreetseks sarnasuseks oli väikelaps, kes mõlemas märuli keskele sattus. Mõtlesin filmi postri järgi, et peategelase ühes käes olev beebi ongi terve filmi põhiliseks osaks nagu oli Shoot 'Em Up's, kuid siin tuli beebi alles lõpus mängu. Kui te ei usu, et filmis oli palju relvi, siis pildid räägivad enese eest. Pilt on väärt rohkem kui tuhat sõna anyway.
7/10

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar