teisipäev, 11. märts 2008

The Talented Mr. Ripley

Korra mainisin, et mingil põhjusel olid mul varem filmid Good Will Hunting (1997), Finding Forrester (2000) ja The Talented Mr. Ripley (1999) kõik segamini läinud. Nüüd oskan neil vahet teha v.a. Finding Forrester, mis veel nägemata. Kuid kaks Matt Damon'i (andekat) filmi on nähtud. Minu arvates võiks filmide pealkirjad olla üldsegi Good Matt Damon ja The Talented Mr. Damon. :)

Päris ootamatu film. Ei osanud sellist mõrvamüsteeriumit oodatagi. Tom Ripley on andekas inimeste jäljendaja, kes võtab semu Dickie Greenleaf (Jude Law) hea elu üle. Üpris ootamatu mõrvastseen oli päris usutav. Law murdis lausa oma ribi selle stseeni filmimisel. Ripley hakkab juhtunust kõigile valetama, kuid kas ta pääseb kõigest sellest jamast ka puhta nahaga? Muide Tom ja Dickie olid gayd. Dickie tegelikult bi, sest Gwyneth Paltrow mängis tema tüdrukut. Alguses vaatasin, et sõbrad on lihtsalt väga lähedased ning ei osanud midagi sellist nagu kahtlustadagi. Sest mine tea, mida 1950-ndatel meeste sõprus võis tähendada.

Filmis toimus tegelikult mitu mõrva ja oli päris pingeline, kuid võib-olla liiga pikk ja uimerdav. Jazzi sõpradele peaks film meeldima, sest Dickie armastas just seda. Minu jaoks olid need artistid igatahes tundmatud. Thrillerite ja krimifilmide austajad saavad ka oma osa kätte. Kõrvaltegelasi mängisid Cate Blanchett ja Philip Seymour Hoffman. Jah, selline film siis. 6/10

2 kommentaari: