teisipäev, 25. detsember 2007

The Polar Express

The Polar Express (2004) oli siiani nägemata ja millal veel parem aeg selle vaatamiseks kui jõuludel. Mäletan hästi, kui film meil 3 aastat tagasi kinodesse tuli. Huvi oli, aga film ununes õige pea. Olemas oli ta mul u. 2 aastat. Ei tea kas oli see hea või halb, et enne nägin režissööri Robert Zemeckis'e Beowulf'i, mis kasutas sama motion capture tehnoloogiat, kuid mille pildiline tase oli juba kordi parem. Polar Express oligi suunanäitaja sellele tehnoloogiale, mida ei tohiks kindlasti märkamata jätta. See on filmitööstuse tulevik, isegi juba olevik.

Nagu Beowulf'i puhulgi, tahtsin pärast filmi veidi tagamaid uurida. Leidsin youtube'st 55. minutilise intervjuu Zemeckis'e ja peaosatäitja Tom Hanks'ga. Heli läks mingi hetk paigast ära, aga vaatasin lõpuni. Huvitaval kombel rääkisid mõlemad juba 3 aastat tagasi, kui hea on motion capture'ga filme teha. Alguses prooviti kolme eri moodust: rohelise ekraaniga, kõik 100% välja ehitatud ja motion capture. Hanks'le meeldis kõige rohkem viimane, sest see andis talle suure vabaduse. Samuti kiitis asja Zemeckis, mida ta teeb siiani. Kuigi see, et nad MC kasuks otsustasid, oli suur juhus. Kõigepealt tahtsid nad järgida samanimelise lasteraamatu illustratsioone ning küsisid üksteiselt, kuidas nad saavad need pildid ellu äratada. Räägiti ka muudel teemadel, Hanks oli jutukam.


Aga mis siin ikka nii pikalt jahuda. Mulle film istus täitsa hästi. Oli parem kui arvasin. Pole vist uudis, et Hanks mängis filmis mitut tegelast: peategelasest poissi, konduktorit, hulgust, jõuluvana jt. Konduktor oli neist üks meeldejäävamaid. Polar Express on südamlik ja tekitab erilise jõulutunde, päriselt. Mõelda vaid, kui oleksin seda kinos 3D's näinud ning kui ise veel väike põnn olin. Eriti efektsed olid need rongi kihutamise kohad, mis 3D's arvatavasti annaksid tunde nagu sõidaksid ameerika mägedel. Pikk kaader ühe pileti teekonnast oli samuti hästi tehtud ning taolisi pildiliselt ilusaid kohti oli veel. Muidugi võib nina krimpsutada, et milleks see vajalik oli, aga lastele paremat filmi ma näiteks soovitada ei oskaks, eriti jõuludel. Hindeks sama palju nagu Beowulf. 7/10

Kõik 3 on Tom Hanks'i mängitud tegelased

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar