pühapäev, 23. detsember 2007

Eastern Promises

Eastern Promises (2007) nägin jällegi veidi varem, linastub muidu 4. jaanuaril. Ma ei oodanud filmi kuigi pingsalt, aga vaatamata ei tahtnud ka jätta. Ilma teatud stseenideta ja just nende näitlejateta oleks see üpris tavaline film. Eriti omapäraseks tegi vene keel, mida räägiti segamini inglise keelega. Ma ei oska ise vene keelt ja sellepärast ei oska adekvaatselt hinnata nt. Viggo Mortensen'i hääldust ja muud, aga minu arust sai tema ja ka teised näitlejad normaalselt hakkama. Rohkem räägitigi vene aksendiga inglise keelt, millest saavad kõik ühtemoodi aru. Kohati oli hääldus naljakas, kuid film on naljast üpris kaugel.

Lubadused idast on kohati päris verine film. Aasta kaklusstseen peaks olema palja Viggo Mortensen'i ja kahe vastase vahel. Nii reaalset ja vägivaldset kaklust ei kohta eriti Hollywoodi filmides, kuid EP on ka rohkem Inglismaa film, kus toimus ka filmi tegevus. Õõva tekitasid veel paar kõri läbilõikamist ja laibatöötlus stseen. Popcorni vist sel ajal süüa ei tahaks. Rohkem vägivalda eriti polnudki. Pärast filmi hakkas huvitama, mis selle vanusepiirang tuleb. 14 aastased pidage vastu siis, teid on hoiatatud põhjusega. Eastern Promises kulgeb aeglaselt, mis on hea, sest midagi ei jää segaseks. Üks hea twist on lõpus. Rollid on hästi mängitud. Eriti paistab silma muidugi Viggo. Kõik need tätoveeringud, aksent jne. "I'm just a driver."


Režissööri David Cronenberg eelmist filmi A History of Violence (2005) olen ka näinud, kus peaosas oli samuti Viggo Mortensen. Mõnes mõttes on need kaks isegi veidi sarnased filmid. Eastern Promises lubab küll, aga midagi jäi puudu. Film ei tekitanud minus küsimusi ega pannud mõtlema. Oli liiga tavaline. Selline film, mida tingimata ei pea kinos vaatama, aga korra kodus DVD'lt võib vabalt vaadata. 6/10
PS. filmis mängis näitleja nimega Mina E. Mina.

Naomi Watts ilus nagu alati

Tätoveeringute e. mehe eluloo ülevaatus

3 kommentaari:

  1. Boonuste hulgas olevalt making of...lisalt selgus, et sulle meeldinud kaklusstseeni olid näitlejad ilma koreograafi abita ise sättinud. Vene keel ei häirinud häälduses aga samas vaatasin ka subtiitrite toel ja eriti heli ei kuulanud. Tihti aga hakkab hääldus kõrva kriipima küll, seekord siis mitte.

    VastaKustuta
  2. K-14 tuleb Eestisse. Ja David Cronenbergi filmides ongi vägivald kuidagi väga mõjuv, näiteks tema eelmises tükis A History of Violence jäi mul lõug kõlkuma selle koha peal, kus üks tüüp sai kuuli näkku ja lähivaates näidati teda vereloigus tõmblemas, pool näonahka küljest lastud. Muidugi ka Scannersi peaplahvatus jt tuntud stseenid.

    VastaKustuta
  3. ei midagi erilist.

    mortenseni hääldus häiris vägagi, seda enam, et päris vene keelt oli ka kuulda.

    see roll mis tal täita tuli oli ka selline ülepingutatult vapper, mis natuke läikima ajab...

    VastaKustuta