kolmapäev, 5. detsember 2007

A Dirty Carnival

Teiseks filmiks tänavusel PÖFFil sai A Dirty Carnival (2006). Lubasin endale, et lähen ka see aasta vähemalt ühte Lõuna-Korea filmi vaatama. Suuresti just A Bittersweet Life (2005) väga heast elamusest kaks aastat tagasi. Kuid ausalt öelda on mul väga vähe kogemusi üldse terve Aasia kinoga.

Nagu Bittersweet Life's on ka Dirty Carnival peategelane gängster, kes tuleb vaevu ots otsaga kokku ja plaanib midagi suuremat. Filme saab mõningas mõttes võrrelda. Eriti just kaklusstseenide poole pealt, mis olid mõlemas adrenaliinirohked, jõhkrad ja reaalsed. Samuti piinati vaenlasi üpris sarnaselt, et kaevati mehed elusalt mulla alla. Räpases karnevalis jäeti näiteks ainult pea välja, mis määriti meega kokku, et igasugused putukad ligi tuleks. Ning mõlemas filmis oli üks tähtsaim liin seotud armastusega. Ja reetmisega. Lisaks juurde veidi omapärast huumorit ja rohkemat polegi vaja heaks filmiks.


Meeldis see film filmis sisu. Ehk gängsteri üks sõber on algaja filmirežissöör, kes tahab teha tõelist gängsterifilmi. Ma võiksin veel pikemalt kirjutada sisust, millega nt. peategelane hakkama sai, aga see oleks juba spoilerdamine. Parem on ise ära vaadata. Lõpp üllatas mõningas mõttes, kuigi venitati selle jälitusstseeniga klubis ja mujal. Ning ikkagi on kinos juba kasvõi sellepärast mõnus filme vaadata, kui näed kuidas kõrval istuv tüdruk kõikides jõhkrates kohtades silmad kinni katab ja pea kõrvale pöörab. Vägivald muide hirmutas ka filmi peategelase tüdruksõpra. Dirty Carnival'l on sügav sisu ja üldse mitte ainult maffia temaatiline. Kuigi mulle meeldis A Bittersweet Life veidi rohkem, aga see ei tee Dirty Carnivali kohe halvaks filmiks, vastupidi. Lõuna-Korea filmide tase on lihtsalt nii kuramuse kõrge. 8/10

2 kommentaari:

  1. Teadjamad mehed kirjutavad nii: http://trash-can-dance.blogspot.com/2006/10/dirty-carnival.html

    VastaKustuta
  2. A Bittersweet Life ( samuti hea film )on selline pulp-maiguga põnevik, Carnival aga rohkem sotsiaaldraama kanti. Üks parimaid Korea uusi filmi IMHO. : )

    VastaKustuta