reede, 7. detsember 2007

Ex Drummer

Väikese hilinemisega filmist Ex Drummer (2007). PÖFFi tutvustuses öeldi, et Ex Drummer on Madalmaade Trainspotting (1996). Ühte konkreetset sarnasust panin tähele, aga sellest veidi hiljem. Esmalt, et filmil on mitu tahku ja ma sain mitme kandi pealt hea elamuse. Seanss algas PÖFFi nimele sobivalt 00:00. Unetsükkel on nüüdseks veel rohkem paigast, kui see varem oli. Aga ei kurda absoluutselt. Öösel on kõige lahedam kinos käia ja siis pärast inimtühjas linnas kodu poole jalutada. Ning selle aja sees sai sõbraga filmist arutatud.

Mulle meeldis juba filmi algus. Pilti keriti mõnusalt tagurpidi ja tutvustati põgusalt nii igat tegelast. Kui tavaliselt algustiitrite ajal kirjutatakse näitleja nimi lihtsalt ekraanile, siis siin oli näitlejate nimed markeriga otse näo peale kirjutatud. Hea lüke. Näitlejate kohta saab ainult kiidusõnu öelda. Paljud tegelased filmis olid mingi kiiksu või erilise puudega ja kõik mängiti hästi välja. Laulja vägistab, tapab naisi ja magab näiteks laes! Kitarrist on homo. Bassimees halva kuulmisega ja vägivaldne oma naise vastu. Bassimehel oli ka väike laps, mis oligi sarnasus Trainspotting'ga. Need kolm meest paluvad ühte tuntud kirjanikku, kes oli filmi peategelane, enda bändile trummariks. Kõigil liikmetel pidi olema mingi puue. Kirjanik ise naljatles, et tema puue oli see, et ta ei osanud trumme mängida. Tegelikult oskas küll. Kirjanik oli üks eriti ülbe karakter ja korraliku suuvärgiga. Nii saigi ta mõnes mõttes bändi liidriks.


Kuid bänditegemine jäi filmis üpris tahaplaanile. Film keskenduski rohkem nendele õnnetutele hingedele ja kuidas trummar nendega käitus. Minu heameeleks oli ikkagi head muusikat ka. Filmis toimus üks bändide võistlus, kus osalesid samad invaliidid oma bändiga "The Feminists" (sama lugu millega võisteldi). Oli veel seksi erinevas vormis ja isegi räägiti päris ropult. Tagasi ei hoitud. Lõpp läks päris veriseks ja tundus üpris vastuoluline, kuid Ex Drummer peaks igaühele mõjuma. 8/10

Filmi alguses oli hea lõik, kus pilt jooksis tagurpidi.
Nagu nt. muusikavideos Coldplay - The Scientist.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar