neljapäev, 6. detsember 2007

2 Days in Paris

2 Days in Paris (2007) on kindlasti tänavuse PÖFFi üks populaarseim film. Kosmose suur saal oli väidetavalt välja müüdud. Mul vedas, et pileti veel enne seanssi kätte sain. Sain koha teise ritta ja päris äärde. Ka omapärane kogemus nii lähedalt filmi vaadata. Ei imesta üldse miks see nii suure melu osaliseks sai. Enne saali liikumist kuulsin ühte vestlust, et eelmine aasta olevat üks film Pariisist samuti suurt huvi inimestes tekitanud. Ma arvan, et jutt võis käia Paris, je t'aime (2006), aga nagu juba korra mainisin, et eelmine aasta ei saanud PÖFFi külastada.

2 Days in Paris oli tõesti hea. Julie Delpy kirjutatud, lavastatud, näideldud, produtseeritud ja mida kõike veel. Julie Delpy peaks olema filmisõpradele tuttav samalaadsetest filmidest Before Sunrise (1995) ja Before Sunset (2004). Eriti eredad mälestused on seotud esimese filmiga. Nägin seda üpris noorelt ja film jättis kustumatu elamuse. Täiesti geniaalne idee teha film ainult kahe näitlejaga, ohtra dialoogiga kõigest mis pähe tuleb ja võtta film üles Viinis. Järjes kirjutasid käsikirja nii Delpy kui ka Ethan Hawke ise. Umbes 7 aasta pärast võib ehk loota kolmandat lugu.


2 päeva Pariisis teeb kaasa mainitud Delpy ja tema poisssõpra mängib Adam Goldberg, kes tegi väga hea rolli. Kahekesti on nad Marion ja Jack, kes tulid Jack'i kodumaalt USA'st Euroopa reisile ja lähevad pärast seda kaheks päevaks Marion'i koju Pariisi. Seal hakkabki väga vaimukaid asju sündima. Jack püüab kohaneda tüdruku veidrate vanematega ja mõtlen tõesti, et nad olid veidrad. Eriti isa. Ja ega emagi kaugele maha ei jäänud. Mida ta küll Jim Morrison'ga väidetavalt tegi! Jack kohtub veel paljude Marion'i eksidega ning loomulikult tekib väike armukadedus. Peamiselt on aga mees väga segaduses, sest ei saa prantsuse keelest, kommetest peaaegu üldse aru, mis pakub vaatajale mõnusat huumorit. Õhupallid said uue tähenduse...

Ma ei saa tegelikult oma tekstiga kuidagi seda vaimukust edasi anda. Käsikiri on nutikalt kirjutatud, pidevalt humoorikas, sisaldab jaburaid situatsioone. Lisaks käsitletakse veidi armastust ja suhteid. See on film, mida soovitaksin kohe kindlasti vaadata. Hea tuju on garanteeritud. 9/10

Isegi kass oli filmis naljakas. Marion väntsutas teda mõnusalt.

3 kommentaari:

  1. kas kinos vaadates oli prantsuskeelsed vestlused ka sub'ides tõlgitud?

    VastaKustuta
  2. mhh, seega sain mina nähtavasti veel parema elamuse kui kinokülastajad.

    vaatasin seda ilma subideta ja loomulikult ma prantsuse keelest halligi aru ei saa mis aitas kusjuures tugevalt kaasa peategelasega samastumisel.

    teist korda vaadates tahaks loomulikult juba teada mida konnasööjad ka räägivad

    VastaKustuta