laupäev, 27. september 2008

Filmisilm

http://filmikas.blogspot.com/

Tsiteerin:
Seda blogi kasivad, peavad üleval ja täiendavad kaks filmihoolikust tüdrukut, kes ei ütle kunagi ära mõnest stiilsest "kostüümidraamast" James Mcavoy seltsis või Christian Bale'i musklis torsost. Sellest hoolimata pole nad mingid lihtlabased Brendan Fraseri kummardajad ning "videoteegist" ei puudu ka tegijad nagu Tim Burton või *insert another classic here*.

Filmisilm on uus (vähemalt minu jaoks) tore avastus filmiblogide hulgas kuigi järgmise aasta jaanuaris täitub filmihoolikust tüdrukutel juba 2 aastat... Tõsi, neist ainult selle aasta august ja september on olnud aktiivsemad kuud. Chati aknas käib jutt kolimisest ja uuest Layout'st... Praegune kujundus on igati 5, kui viimaste postituste linkide puudumine välja arvata. Arhiiv on olemas ja see oleks vaja lihtsalt detailsemalt "lahti harutada". Loomulikult lisasin blogi enda linkide alla ja rõõm on ka enda blogi linki seal näha.

Kahjuks pole enda olukord nii roosiline. MSN's anti juba vihje, et kuidas blogist muusika teemalisi poste välja selekteerida... :P Mõttes on olnud teha küsitlus neist kirjutamata filmidest, mida keegi järgmisena sooviks lugeda. Oleks iseenesest huvitav teada saada, aga võtaks vist liiga palju asjatult aega... Kuid igaks petteks võin selle nimekirja avaldada:

  1. 27 Dresses (2008)
  2. August Rush (2007)
  3. Baby Mama (2008)
  4. Braindead (1992)
  5. Butch Cassidy and the Sundance Kid (1969)
  6. Charlie Bartlett (2007)
  7. Cool Hand Luke (1967)
  8. Galaxy Quest (1999)
  9. Ghost Dog: The Way of the Samurai (1999)
  10. Groundhog Day (1993)
  11. He Was a Quiet Man (2007)
  12. Heavenly Creatures (1994)
  13. Hell Ride (2008)
  14. It (1990)
  15. Meet the Feebles (1989)
  16. Platoon (1986)
  17. Stand by Me (1986)
  18. The Fall (2006)
  19. The Lost Boys (1987)
  20. The Sting (1973)
  21. We Own the Night (2007)
  22. What Happens in Vegas (2008)
  23. Where in the World Is Osama Bin Laden? (2008)
  24. Withnail & I (1987)

Siit on välja jäänud mõned need eriti vanad võlad nagu Ghost in the Shell, Hot Fuzz ja Man on Fire, mida vaatan vist üldse uuesti. Jätsin välja ka mõned hiljuti vaadatud seriaalid, mis jäävad üllatuseks või nii. Kui ülaltoodud filmidest lõpuks kirjutan, siis panen neile lingid juurde.

Siit tuli kohe ka teine mõte, et kuna olen filmidesse uppumas, siis küsin võib-olla mõne aja pärast publikult, mida võiksin järgmiseks vaadata. Umbes nagu Trash paar korda on küsinud, et paneksin samuti mingi filmivaliku ette. Ühesõnaga võtan meeleldi kuulda kõik soovid jms. nii selle ülaltoodud listi kui ka tulevase wishlisti kohta. Interaktiivne blogi ruulib!

6 kommentaari:

  1. Ei tohi lugejate orjaks ka muutuda, vaatama peab ikka seda mis eelkõige endale meeldib. Ise soovitaks aga igasugust head animet järgmiseks vaadata või mingit vanemat horrorit :]

    VastaKustuta
  2. Vaataksin ikka seda, mis mul hetkel võtta on. ;)
    Anime on muuseas v hea ettepanek, sest ühed tuntud teosed on mul just olemas, aga vaatamata...

    VastaKustuta
  3. Kirjuta Peter Jacksoni filmist "Heavenly Creatures" ;). Peasi, et sa ei hakka kvantiteeti taga ajama ja ainult paari lausega oma arvamust avaldama. Quills'i kohta näiteks oleks oodanud rohkem sinu muljeid. Tegelt sul liiga lühikseid arvustusi on väga vähe.

    Ja muidugi mine vaata "Mina olin siin ära" ja siis kirjuta ka!

    VastaKustuta
  4. Pikkus pole oluline ;)
    Kui "Heavenly Creatures"-st kirjutan, siis tahan kohe ka "Braindead" ja "Meet the Feebles"-st kirjutada ja see on juba mahukam ettevõtmine. Peas on need kolm P. Jackson'i filmi arvustust kirjutatud, õigemini mõni lause ainult - nagu mustand... Neist kirjutan kronoloogiliselt.

    Quills'i puhul sai nagu tähtsaim öeldud. Palju sa ikka jõuad ühte filmi kiita. Heast filmist ei oskagi pikalt kirjutada, aga halbadest kirjutaks terve romaani. Erandiks on ka väga head filmid (TDK), mille puhul juttu jätkub kauemaks.

    Hetkel on "Mina olin siin" raamat pooleli, et see takistab kinno minemast. Mul oli muide raamat Riia reisi ajal kaasas, aga ei lugenudki kordagi.

    VastaKustuta
  5. Minul oleks ka huvitav lugeda "Heavenly creatures"-i arvamust, sest see on selle listi kunn või peaks Kate Winslet-i auks ütlema "kuninganna" (kuigi 5 filmi on mul ka sellest listist hoopis nägemata).

    Vaadata soovitaks näiteks Wajda "Katyn" (president Ilves andis Wajdale eelmisel "ristide" jagamisel ka oma!!!) või siis üht Rootsi krimkat "Solstorm".

    VastaKustuta
  6. Lisasin nimekirja vahepeal veel vaadatuid filme...
    Coming soon :P

    VastaKustuta