pühapäev, 7. september 2008

You Don't Mess with the Zohan

Juhuks, kui blog.tr.ee ikka veel streigib, siis kutsun kohale Iisraeli eriagendi Zohan'i, sest You Don't Mess with the Zohan (2008)! Mõnes mõttes isegi üllatas see komöödia. Ootasin halvemat.

Kuigi 99% filmist on keskendunud Zohan'i (Adam Sandler) kubemepiirkonna ümber, siis see ei muutunud nii üksluiseks, kui oleks võinud arvata. Zohan pani mulle vist oma super erivõimetega mingi loitsu peale. Ta jätab ju oma võimetega isegi Superman'i häbisse: kuulide püüdmine ninaga, ilma käteta kätekõverduste tegemine, delfiini moodi ujumine jne. Zohan'i vaenlased: kinga müümisest unistav The Phantom (John Turturro) ja oma kitse taga nuttev Salim (Rob Schneider) olid sama värvikad karakterid. Tunnustatud agendi au ja hiilgus aga muutub, kui mees otsustab juuksuriks hakata.

Rassismi teema oli ühe komöödia kohta isegi korralikult esile tõstetud. Oli tõesti naljakas mõnes kohas. Naljad polnud ka väga tavaline Hollywood'i materjal. Judd Apatow oli üheks stsenaristiks... Minu arust kasutati liiga palju neid juudi sõnu või misiganes need olid. Lühem ja kompaktsem oleks võinud ka olla.
5/10

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar