neljapäev, 18. september 2008

Kerli - Love Is Dead


"I'm from a land called secret Estonia. Nobody knows where it's at..." laulab Kerli loos "Creepshow". Selles loos on ka see kuulus "Põdral maja metsa sees" salm, mis toob iga kord naeratuse näole. Eesti keel laia maailma! Kerlit võib pidada nüüd juba õigusega Eesti Nokiaks. Olen tema üle väga uhke. Mäletan hästi, kui ta võitis Fizz Superstaar'i saate juba 2002. aastal, kuid kadus siis esmalt mõneks aastaks Rootsi ja hiljem USA'sse. Sellest superstaari võitnud Kerlist pole enam suurt midagi alles. Tema lühike elu on tõeline Tuhkatriinu lugu.

Vaatasin mitu intervjuud, kus ta pidi ennast pidevalt kordama, et kasvas üles NSVL okupeeritud Eestis ja kui raske see oli. Väike depressiivne linn Elva jäi tema jaoks väikeseks ja ta põgenes oma fantaasia maailma, mida tahab nüüd kõigiga jagada. Muusikaga puutus ta vähe kokku. Björk oli üks neist, kellest oli vaimustuses ja siit ka see sarnasus tema lugudes. Veel rääkis ta, et oli noorena pidevalt depressioonis ja palju seda masendust võib kohata ka albumi sõnades. Hiljuti Eestis antud videointervjuus tunnistas, et tal on kõrini nendest samadest küsimustest ja tahaks ainult laulda.

Ja laulda Kerli oskab! Autobiograafilise sisuga hittsingel "Walking On Air" on väga inspireeriv lugu, milles on süüdi tohutult nakkav refrään. See on positiivne ja koheselt mällusööbiv lugu. Mulle meeldib eriti ülemineku koht: "You know that I love you, go on...". Kõige parem on lugu vaadata veel koos videoga. "Walking On Air" tekitab hoobilt hea tunde ja paneb vähemalt mind liigutama...

Päris nii häid lugusid albumil rohkem polegi, kuid mitmed on sellele lähedal. Esimene singel "Love Is Dead" on kõige sarnasem lugu Björk'le ja see on ainult hea. Imelik, et see singel ei löönud praktiliselt üldse läbi. "Creepshow"-d sai juba mainitud. Nunnudele sõnadele lisaks on samuti plussiks raske kitarr. Kindlasti tasub mainida klaveriga lugu "The Creationist", mida pakuksin järgmiseks singliks. "Bulletproof" on ilus. Üks suurem lemmik on veel "Strange Boy". Lugu "Up Up Up" oleks nagu Nelly Furtado ja jällegi see on ainult hea.

Tugev album ja üldse mitte tavaline pop. Kujundus on ka silmatorkav. Teisel albumil pidavat Kerli veel rohkem ise lugusid kirjutama. Muuseas, selles Eesti intervjuus ütles Kerli, et ta pole üldse selle vastu, kui inimesed albumit tõmbavad! USA's maksab album 10 dollarit (~110 EEK), kuid ta ei saa aru, miks Eestis ~250.-

Lugemist: http://www.ekspress.ee/2008/08/16/meelelahutus/3951-taielik-friik-kerli
Kuulamist: http://www.myspace.com/kerlimusic

3 kommentaari:

  1. "Love Is Dead" Singel ei löönud arvatavasti selle pärast läbi kuna see hetk oli väga palju selliseid laule igal pool eetris. Rahval oli vist kopp ees.
    Aga Walking On Air ja see teine lugu olid ju natuke teistsugused ja ütlemata head. See läks siis ühesõnaga peale.
    Loodan et asi on arusaadavalt kirjas. :D

    VastaKustuta
  2. Lubaski kohe piraati mängida? Oli küll mõte, et ostan plaadi, aga kui tal selle vastu midagi pole, siis... on hea.

    VastaKustuta