laupäev, 6. september 2008

No End in Sight

No End in Sight (2007) kandideeris parima dokumentaali Oscarile. Võitjaks osutus üks teine Iraagi sõjast pajatav dok. Taxi to the Dark Side (2007), mida tahaksin ka näha.

No End in Sight on hetkel täispikkuses YouTube's, kuid ise ei vaadanud sealt. Õige ka, et filmi tegijad või keegi muu asjapulk on otsustanud filmi interwebi levitada, sest üks õige dok peakski kõigile kättesaadav olema nagu nt. Zeitgeist või Michael Moore, kes paneb oma uue filmi Slacker Uprising samuti netti ülesse. Kahjuks levib Moore film ainult USA piires.

No End in Sight valgustab meid Iraagi sõja tekkepõhjustest ja asjaga tihedalt seotud poliitikud selgitavad, mida tehti valesti või üldse tegemata jäeti. Nii et tegelikult polnudki George Bush üksi selle sõja taga. Kusjuures mõni otsus tehti üldse tema teadmata. Mõned tuntud näod (Condoleezza Rice jt.) keeldusid kaamera ette tulemast.


Taxi to the Dark Side võib isegi huvitavam olla, sest No End in Sight jäigi liiga poliitika keskseks. Olen üldse vähe Iraagi sõja filme vaadanud, et eks neid on ka paremaid tehtud. In the Valley of Elah (6/10) oli ka vähekene teise nurga alt. Nagu pealkiri ütleb: lõppu pole paista...
7/10


No End in Sight (1:41:54)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar