teisipäev, 3. veebruar 2009

Groundhog Day

Eile oli küünlapäev ehk talvepoolituspüha ehk pudrupäev... ja vaatasin jälle Groundhog Day (1993). Mul jäi eelmise aasta oktoobris sellest kirjutamata ning nüüd on parim aeg seda teha. Lihtsalt suurepärane film. Võib korduvalt vaadata nagu ise tegin paari kuu möödudes. Sobib kõige paremini jõuluajal ning loomulikult 2. veebruaril.

GD on üks vähestest filmidest, mis jättis lapsepõlve sügava jälje. Uskusin tollal tõsimeeli, et Phil Connors (Bill Murray) päev kordus päriselt! Pidasin seda lahedaimaks asjaks maailmas.

Igal hommikul kell 06:00 ärkab Phil raadiost tuleva Sonny & Cher - "I Got You Babe" peale ja terve päev kordub. Näiteks satub ta tänaval kokku kõige tüütuma inimesega maamuna peal - kindlustuse müüja Ned Ryerson'ga. BING! Kui see pole põrgu, siis ma ei tea mis on.

Watch out for that first step. It's a doozy!

Esimene asi, mida Phil olukorrast aru saades ära kasutas, oli naise saamine. Bing! Siis aga proovis ta tundma õppida oma töökaaslast Rita't (võluv Andie MacDowell). Phil tegi vist sajal erineval korral asju valesti enne kui lõpuks õnnestus. 100x tähendas aga 100 päeva Phil'i jaoks... Lõpuks sai ta isegi aru, et nii pole ikka õige. Tuleb mõelda outside the box.


Filmist saab nii mõndagi kõrva taha panna ja selle sõnum pole õnneks pretensioonikas. Tegu ju ikkagi komöödiaga. Näeme muidugi, et tehes teistele inimestele head, läheb ka sul hästi. Ühesõnaga Karma, aga iseenda eest tuleb ka hoolt kanda. Õpi näiteks mõnda instrumenti või võõrkeelt... Imelik, viimane lause käiks nagu filmi "Yes Man" kohta, mida ma pole isegi näinud! :/

Jaanuari lõpus ilmus filmist ka Blu-ray, mida ise igatsen. /Filmcast podcast Ep. 35 sai selleks puhuks taaskord külaliseks Stephen Tobolowsky, kes mängib filmis Ned "BING" Ryerson'i. Podcastis rääkis Stephen Blu-ray jaoks tehtud trivia mängust, kus ta ilmub teatud kohtades ekraanile ja küsib midagi filmi kohta - olles ise karakteris. Tahan! Peale selle rääkis ta omaenda IMDb profiili all olevatest Trivia faktide paikapidavusest, mis olid täiesti jaburad, aga tuleb välja, et tõestisündinud!
10/10

Loe lisaks:
http://fletchujafilmid.blogspot.com/2008/02/groundhog-day-1993.html 10/10

4 kommentaari: